Ana sayfa » Yerel » “ALİAĞA’DA TIKANMA NOKTASINDAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ KAT ARTTIRIMINA GİDİLEREK AÇILABİLİR..”

“ALİAĞA’DA TIKANMA NOKTASINDAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ KAT ARTTIRIMINA GİDİLEREK AÇILABİLİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kuzeyegehaber’e çok sayıda kişinin adıyla gelen bir mesaj bir süredir Aliağa’da kentsel dönüşüme ilişkin yaşanan sıkıntıları net bir şekilde ortaya koydu.

Okurlarımızın yaşanan durumla ilgili haber yapılması taleplerini uygun gördüğümüz için gelen mesajı olduğu gibi yayınlıyoruz:

“Aliağa Kurtuluş Mahallesi Şehit Bülent Kula Caddesi üzerinde bulunan bu bina, yaşanan deprem nedeniyle orta derece de hasar gördüğü için kentsel dönüşüme girdi ve yıkılma kararı çıktı.

Ancak kat maliklerinin büyük bölümünün ekonomik durumu müsait olmadığı için bina bir türlü yıkılamıyor. Buraya ne idüğü belirsiz insanlar girip-çıkıyor, bu kişilerin ahlaka mugayir hareketleri gözleniyor. Uyuşturucu madde kullandığına dair gözlemler de yapılabiliyor.

Bayraklı’da depremde yıkılan ya da ağır hasar gören evlerin yerine yapılan konutlarda bilindiği gibi kat artıtrımına gidildi. Aynı uygulamanın Aliağa’dada yapılması gerekiyor. Bazı bölgelerde 3 kat olan imar izninin 4 kata çıkarılması halinde müteahhitler ve hak sahipleri için maliyetler biraz daha kabul edilebilir düzeye çekilebilecektir.

Aliağa’da şu anda pek çok bina bu durumda, hak sahipleri müteahhit firmalarla anlaşamadığı için adeta hayalet gibi bir konuma sahip olarak orta yerde duruyor.

Konuyla ilgili Aliağa Belediyesinin ve varsa aynı yükümlülüğe sahip başka resmi kurumların bu konuda ivedi bir çalışma yapmasını bekliyor durumu sizin aracılığınızla duyurmak istiyoruz..”

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com