Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » SUSUZ ÇALIŞAN ÇAMAŞIR MAKİNESİ ÜRETİLDİ…

SUSUZ ÇALIŞAN ÇAMAŞIR MAKİNESİ ÜRETİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-Günümüzün en büyük problemlerinden birisi hiç şüphesiz ki iklim değişimi. İklim değişiminin beraberinde getirdiği birçok tehdit bulunuyor. Bunlardan en önemlisiyse susuzluk. ‘Geleceğin savaşları su için olacak’ gibi söylemlerin gündeme geldiği bir dönemde çevreci ve sürdürülebilir teknolojiye yönelmek hiç olmadığı kadar büyük önem arz ediyor. LG de bu yönde önemli bir adım attı.

Güney Koreli teknoloji devi, su ve deterjan olmadan çalışan bir çamaşır makinesi geliştirmeye başladığını duyurdu. Çevrecilerin ve sektördeki diğer şirketlerin dikkatini çekmeyi başaran LG, bahsi geçen çamaşır makinesini iki yıl boyunca teste tutacağını belirtiyor. Bu süre boyunca makinede herhangi bir problem tespit edilmezse de satışa sunulması planlanıyor.

Peki, makine nasıl çalışıyor?

LG’nin susuz ve deterjansız çalışan çamaşır makinesinin ardında yatan teknolojinin ‘karbondioksit dönüşümü’ olduğu öğrenildi. Basitçe anlatmak gerekirse şu şekilde çalışıyor: makinenin içinde gaz halinde olarak bulunan karbondioksit, çalıştırıldığı anda sıvı hale getiriliyor ve çamaşırlar yıkanıyor. Daha sonra yıkama işlemi bittiğinde ise tekrar gaz haline çevriliyor ve böylelikle bir sonraki yıkamada da aynı işlem uygulanabiliyor.

Şirket bu ürünü geliştirdikten ve test ettikten sonra tahminen hangi yılda piyasaya süreceğine dair bir açıklama yapmadı. Ancak sürdürülebilir ve tasarruflu ürünler arasında iddialı bir konuma sahip olması bekleniyor..

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

1 yorum

Osman 27 Aralık 2023 - 17:09

Karbodioksidi sıvılaştıran adamlara hemen nobel kimya ödülü verilsin. Ve buna inananlara verilecek ödülü siz seçin. Aynı zamanda bu haberdeki CO2 sıvılaştırma sözünü de tarihin en büyük yalanı olarak kaydedebilirsiniz.

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com