Ana sayfa » Güncel » DOĞALGAZ DESTEĞİ TARİHİ BELLİ OLDU!

DOĞALGAZ DESTEĞİ TARİHİ BELLİ OLDU!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye 2022 yılına zam yağmuru ile başladı.

2021 yılının sonlarına doğru yaşanan döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle temel gıda ürünlerinden tekstile, araç fiyatlarından hizmet sektörüne birçok alanda fahiş artış yaşanmıştı. Artış yılın ilk gününde de kendini gösterdi. Ocak ayının ilk 10 gününde zamların durmadığı ve raflarda fiyatların arttığı da görüldü. 

2022 yılıyla beraber vergiler, trafik cezaları, köprü-otoyol geçiş ücretlerinin zamlanması yetmiyormuş gibi elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatlarında yüksek artış yapıldı.

Elektrik tüm tüketici gruplarında yüzde 50 ila yüzde 125 aralığında zamlanırken, doğalgaza ise ocak ayı için mesken tarifesine yüzde 25, sanayi aboneleri için geçerli tarifeye yüzde 50 ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 15 zam yapıldı.

1 Ocak 2022’den itibaren yapılan zamların faturaları kabartmasının yanı sıra girdisi elektrik ve doğalgaz olan sektörlerdeki bütün fiyatlara yansıyarak enflasyonu artırması bekleniyor.

Öte yandan zamlı tarifelerin yürürlüğe girmesiyle vatandaşlar Şubat ayında 4 bin 250 lira zamlı asgari ücreti almadan daha fazla fatura ödeyecek. Vatandaşlar kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Sarıkamış Anma Etkinlikleri’ne katıldı.

Bakan Yanık burada gazetecileri yaptığı açıklamada, doğalgaz yardımı konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek ödemeler için mart ayını işaret etti.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ MART AYINDA..

Doğal gaz desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, “Biz çalışıyoruz, programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var.

Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Doğal gaz altyapısının oluştuğu, yardım alması gereken vatandaşlarımız oluyor. Dolayısı ile hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com