Ana sayfa » Yerel » TED ALİAĞA KOLEJİNDE NELER OLUYOR?…

TED ALİAĞA KOLEJİNDE NELER OLUYOR?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TED Aliağa Kolejinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Yönetim aralarında 20 yıllık öğretmelerin de bulunduğu eğitim kadrosunun asgari ücretin yalnızca 1.000-1.500 lira üzerinde olan ücretlerinin iyileştirilmesine yönelik taleplerini görmezden geliyor, bununla ilgili rapor alan öğretmenlere ise: “Gidin Yeşilyurt Hastanesinden rapor alın aksi takdirde işinize son verilecek şeklinde tehditte bulunuluyor.

İddialara göre bunu yapan ise TED Aliağa Yönetim kurulu başkanı Deniz Komsuoğlu. Aliağa 2 gündür bu olayla çalkalanıyor. Öğretmenler boykot anlamında okula gelmeyip derslere girmeyince velilerde çocuklarına okula yollamıyor. Aliağa TED’in eğitim kadrosundaki 22 öğretmen geçtiğimiz gün rapor alıyor ve bu raporlar okul yönetimine yollanıyor.

Yine iddialara göre olay yönetimi iyice sıkıştırınca Deniz Komsuoğlu tehdide varan uyarılarda bulunuyor, bu uyarılardan biri ise: “Buradan aldığınız raporlar geçersizdir, gidip Yeşilyurt Devlet Hastanesinden rapor alın, aksi takdirde okuldaki durumunuzu gözden geçirmek zorunda kalacağız” şekildeki tehditvari uyarı oluyor.

Bu uyarıdan sonra öğretmenleri bir bölümü geri adım atmak zorunda kalıyor ve derslere girmeye başlıyor. Haber bize ulaştığı andan itibaren Kuzey Ege Haber olarak tüm dikkatimizi bu olaya vermek durumunda kaldık. Aliağa’da faaliyet gösteren Eğitim Sendikalarının yöneticilerinden konuyla ilgili görüş istedik. İşte o görüşlerden bazıları:

“Eğitim İş İzmir7 No’lu Şube olarak Aliağa TED Kolejinde yaşanan olayları duymuş bulunmaktayız.

Eğitim, toplumun temel taşıdır ve eğitimcilerin hak ettikleri değeri alması, eğitim kalitesinin ve dolayısıyla ülkenin geleceğinin güçlenmesi için kritik öneme sahiptir. Ne yazık ki, Aliağa TED Koleji öğretmenleri de dahil olmak üzere pek çok eğitim çalışanı ekonomik zorluklarla karşı karşıyadır ve bu zorluklar, eğitim kalitesini ve öğretmenlerin çalışma şartlarını olumsuz yönde etkilemektedir.

Bizler, eğitim emekçilerinin daha iyi koşullarda çalışmaları ve hak ettikleri maddi desteği almaları gerektiğine inanıyoruz. Aliağa TED Kolejinde yaşanan gelişmeler , bu temel talepleri dile getirmek için bir araç olarak kullanılmıştır. Eğitim İş Sendikası olarak, öğretmenlerimizin yanındayız ve onların haklı taleplerini destekliyoruz.

Kurum yönetimiyle sağlıklı bir diyalog ve adil bir çözüm bulunması için çağrıda bulunuyoruz. Eğitimcilerin ekonomik refahı ve çalışma koşulları, eğitimin kalitesini belirleyen önemli unsurlardır. Bu nedenle, Aliağa TED Koleji yönetimini öğretmenlerin taleplerini dikkate almaya ve uygun çözümleri birlikte bulmaya davet ediyoruz.

Türkiye genelinde özel okullarda öğrencilerden alınan fahiş ücretleri, buna rağmen eğitimcilere verilen düşük maaşları tüm kamuoyu yakından bilmektedir. Asgari ücret düzeyinde aldıkları maaşa rağmen insan üstü koşullarda çalıştırılan öğretmenlerimizin sesi olmak için her zaman hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Eğitim alanında yaşanan bu zorlukların çözümü için toplumsal dayanışmanın önemine inanıyoruz. Aliağa TED Koleji öğretmenlerine ve tüm eğitim emekçilerine destek olmak, geleceğimizi inşa etmek adına atılması gereken önemli adımlardan biridir…”

Mustafa GÖK
Eğitim İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı

“Her alanda olduğu gibi çalışma yaşamı alanında yaşadığımız sorunlar da her geçen gün artmaktadır. İşsizlikten hayat pahalılığına, gelir dağılımı adaletsizliğinden “iş kanunlarını tek çatı altında toplama” adı altında tüm çalışanlara daha esnek ve daha güvencesiz bir istihdamı temel istihdam biçimi haline getirme hazırlıklarını hızlandırmaya kadar emekçilere adeta 19. Yüzyıl kölelik koşullarını dayatmaya dönük saldırılar her geçen gün artmaktadır.

Bunun en bariz örneği ilçemizde TED kolejn ‘de somutlaştırılmış ve öğretmen arkadaşlarımızın almış oldukları raporları kurum yöneticileri sorgulayarak mobing uygulamaya devam etmişlerdir. Tek derdinin emeğiyle ekmeğini kazanmaya çalışan eğitim emekçilerinin insan onuruna yakışır bir hayat sürebilmeleri için haklarının verilmemesi siyasi iradenin ısrarla öğretmen atamalarını yapmayıp eğitimi ticarileştirme çabaları özel okul i sahiplerini cesaretlendirmekte bir çok öğretmenimiz atanamadığı için asgari ücretinde altında ücretlere mecbur bırakılmaktadırlar.

Öte yandan tüm şartlarını zorlayıp bu okullara öğrenci gönderen velilere kurum tarafından dalga geçer gibi aşağıdaki mesaj gönderilmiştir ‘’ Okulumuzdaki bir kaç öğretmenimizin sağlık sorunları olmuştur. Ancak, bu sorunlar aşılmış olup, herhangi bir bulaşıcı hastalık durumu söz konusu değildir.

Eğitim sürecinde bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.’’ Mesajı okuyan velileri öğretmenlere karşı tavır almaya davet eden bu mesajın öğretmenler ve veliler açısından kabul edilebilir bir yanı yoktur.

Dolaysıyla en başından beri emeğin haklarının olmadığı yerde demokrasi, demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz diyen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak önümüzdeki günlerde TED kolejinin faaliyetlerini yakından izleyerek çalışanların sendikal hak ve özgürlükleri mücadelesini diğer taraftan demokrasi mücadelesini yükseltmenin görev ve sorumluluğumuz olduğunu kamuoyuna duyururuz…”

Aliağa Eğitimsen İlçe Temsilciliği.

Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen, vekil öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen, özel okul öğretmeni… Dünyanın hiçbir yerinde aynı işi yapmalarına rağmen hiçbir meslek grubu bu kadar farklı kategorilere ayrılıp farklı maaş ve özlük hakları ile çalıştırılmamaktadır.

Özel sektörde çalışan değerli meslektaşlarımız hem daha fazla mesai yapıp hem de günümüz şartlarında geçimini sağlamaya yetemeyecek maaşlar almaktadır. Her yıl okul ücretlerine enflasyonun üzerinde zam yapan özel okul sektörü sıra eğitim emekçilerine geldiğinde emeğinin karşılığını vermekten imtina etmektedir. Unutulmamalıdır ki, veliler özel okul tercihlerini yaparken ne sizin okulunuzun fiziki şartlarına, ne de okul isimlerinize bakmaktadır.

Tek bakılan şey verdiğiniz eğitim ve onu vermeye muktedir eğitim emekçileridir. Son günlerde Aliağa TED kolejinde çalışan meslektaşlarımızın çalışma koşulları ve aldıkları ücretlerle ilgili taleplerinin göz ardı edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Çalışma huzurunu bulmak adına eğitim emekçileri ile yöneticilerin bir orta yol bulması gerektiğine inanıyor, Aliağa Türk Eğitim Sen olarak her zaman hak mücadelesinde olan meslektaşlarımızın yanında olacağımızı bildiriyoruz…

Osman ÖNGÖREN
Aliağa Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı

OKUL YÖNETİMİNİN VELİLERE YOLLADIĞI MESAJ…

Sayın Velimiz,
Okulumuzdaki bir kaç öğretmenimizin sağlık sorunları olmuştur. Ancak, bu sorunlar aşılmış olup, herhangi bir bulaşıcı hastalık durumu söz konusu değildir. Eğitim sürecinde bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.
SMS İPTAL İÇİN RED26527 YAZ 08505400939 A GÖNDER B315

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com