Ana sayfa » Güncel » TÜPRAŞ 196 MİLYON DOLAR KAYBI GÖZE ALDI, FUEL OİL DÖNÜŞÜM TESİSİNİ 92 GÜNLÜK BAKIMA ALDI…

TÜPRAŞ 196 MİLYON DOLAR KAYBI GÖZE ALDI, FUEL OİL DÖNÜŞÜM TESİSİNİ 92 GÜNLÜK BAKIMA ALDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’nin en önemli petrokimya tesislerinden biri olan Tüpraş’tan flaş bir karar geldi. Tüpraş, İzmit Rafinerisindeki fuel oil tesislerinde 1 Mart’tan itibaren 92 günlüğüne durduracağını açıkladı.

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ Tüpraş’ta rutin bakım nedeniyle ara verileceği belirtildi. Üretime 3 aylık ara verilmesine neden olarak periyodik bakım olduğu açıklandı. İzmit rafinerisinde bulunan fuel oil dönüşüm tesisindeki faaliyetlerin periyodik bakım çalışmasının 92 gün ara verileceği kaydedildi.

KAMU AYDINLATMA PLATFORMUNA AÇIKLAMA YOLLANDI…

Tüpraş konuyla ilgili olarak Kamu Aydınlatma Platformuna KAP’a açıklama yollandı. Açıklamada ayda yaklaşık 300 bin ton azalma öngörüleceği ifade edildi. yapılan açıklamada, bakım nedeniyle üretimde ayda yaklaşık 300 bin ton azalma öngörüldüğü kaydedildi.

KAP’a yollanan açıklamada, İzmit rafinerisinde bulunan fuel oil dönüşüm tesisimizde, teknik olarak 5 yılda bir yapılması gereken periyodik bakım çalışmasının 1 Mart’tan itibaren başlayacağını belirtildi. Durma nedeniyle üretimde yaşanacak azalmanın ithalat ile kompanse edilmesiyle nihai satış hacmine doğrudan bir etki öngörülmediği belirtilirken, üretim azalışına bağlı olarak toplam 196 milyon dolar tutarında FAVÖK kaybı beklendiği açıklandı.

FAVÖK NEDİR?…

FAVÖK, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârlılık anlamına gelen ve şirket değerlemeleri için tüm dünyada geçerli olan bir analiz yöntemidir…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com