Ana sayfa » Güncel » KANADA HÜKÜMETİ ENFLASYONU DÜŞÜRMENİN ÇARESİNİ BULDU: “BİM!”…

KANADA HÜKÜMETİ ENFLASYONU DÜŞÜRMENİN ÇARESİNİ BULDU: “BİM!”…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Firmaların ürün ya da hizmet kalitelerini belirli bir seviyenin altına düşürmemesi için gereken şartlardan biri de elbette ki sağlıklı bir rekabet ortamının olmasıdır. Perakende sektöründe rekabet yaratmayı amaçlayan Kanada Federal Hükûmeti, ülkenin üç büyük perakende markası olan Loblaw, Metro ve Sobeys’le rekabet etmesi için 12 aday belirledi. Bu adaylar arasında BİM de yer aldı.

ABD’li gıda perakendecisi Holdings dışında kalan tüm firmaların Avrupa kıtasından seçildiği dikkatleri çekti. Türkiye, Almanya, İspanya, Portekiz, Fransa, Norveç ve Hollanda’dan firmalar Kanada’nın kısa listesinde kendilerine yer bulmayı başardı.

İşte Kanada’nın ülkeye davet etmeyi planladığı marketler:

Fransa: Les Mousquetairas
Almanya: Aldi, Lidl, Edeka Grup, Rewe Grup
Hollanda: X5 Retail
Norveç: Reitangruppen
İspanya: Distribuidora Internacional de Alimentación, Mercadona
Türkiye: BİM Birleşik Mağazalar
ABD: Holding

Kanada’nın Endüstri Bakanı François-Philippe Champagne, ülkede yaşanan gıda enflasyonundan ülkenin üç büyük market zincirini sorumlu tuttuktan sonra bu firmalarla rekabet edebilecek taze kan arayışına başladı. Rotman İşletme Okulu’ndan Pazarlama Profesörü David Soberman, bu tür bir yaklaşımın geleneksel süpermarketleri Kanadalılara daha uygun fiyatlar sunmaya zorlayacağını ifade etti.

Öte yandan Kanada’nın bu firmalara ne gibi teşvikler sunacağı ise şimdilik bilinmiyor. Konuyla ilgili olarak öncelikle ülkede ilgili yasal düzenlemelerin yapılması gerekebilir. Yine de Kanadalı yöneticilerin para teşviği yerine rekabette güç kazandıracak ayrıcalıklar sunması bekleniyor…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com