Ana sayfa » Güncel » RUS İŞGALİ BAŞLADI, UKRAYNA’NIN BİR ÇOK KENTİNDEN PATLAMA SESLERİ GELİYOR!…

RUS İŞGALİ BAŞLADI, UKRAYNA’NIN BİR ÇOK KENTİNDEN PATLAMA SESLERİ GELİYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbass’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

Ukrayna’yı işgal planları olmadığını iddia eden Putin, “Kim Rusya’ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek” ifadesini kullandı. Donbass ve Kiev de dahil olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde patlama sesleri yükseliyor.

Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslendi.  Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı sözde yönetimlerin Rusya’dan askeri yardım talebinde bulunduklarını hatırlatan Putin, “Buna bağlı olarak özel bir askeri operasyon düzenlemeye karar verdim. Operasyonun amacı sekiz yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır.

Rusya Federasyonu vatandaşlarına da dahil olmak üzere sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenleri adalete teslim etmenin yanı sıra Ukrayna’nın Nazizm’den ve militarizmden arındırılması için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı. 

KİEV DAHİL BİRÇOK KENTTE PATLAMA SESLERİ!..

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donbass’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından başkent Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuluyor.

Yerel Ukraynalı yetkililer, Rusya’nın işgal harekatının başladığını, patlama seslerinin füze saldırılarından kaynaklandığını açıkladı.

Saldırılarda nerelerin vurulduğuna veya can kaybı olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi.

Rus askerlerinin, ayrılıkçı bölgelerin ötesine geçip geçmediğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Bununla beraber CNN de Belarus’tan Ukrayna’ya giren tankların görüntülerini yayımlamaya başladı.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA..

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Putin, büyük çaplı saldırısını biraz önce başlattı. Sivil barışçıl şehirlere bombalar atılıyor. Bu agresif bir savaştır. Ukrayna kendini koruyacak ve kazanacak. Dünya Putin’i durdurabilir. Şimdi harekete geçme zamanı” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA ORDUSU RUS UÇAKLARINI VURDU..

Ukrayna ordusu, “Hava savunma sistemimiz Ukrayna’nın doğusunda bir Rus uçağını vurdu” açıklamasını yaptı. Ukrayna Kara kuvvetleri, Luhansk bölgesinde 5 Rus uçağı ve bir helikopteri düşürdüklerini duyurdu.

Öte yandan, Rusya’dan yapılan açıklamada, “Ukrayna’da uçağımızın düşürüldüğü iddiası asılsız” ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, hava limanlarına füze ve bomba saldırılarının yapıldığını doğruladı. Saldırılan şehirler, Boryspil, Ozerny, Kulbakino, Chuguev, Kramatorsk, Chernobaevka olarak açıklandı.

KİEV’E FÜZE SALDIRISI BAŞLADI..

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarını paylaşan Ukrainska Pravda isimli medya kuruluşu, Kiev ve Harkov’daki Ukrayna askeri üslerine füze ile saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Putin’in açıklamalarının ardından Ukrayna’nın başkentinde sabaha karşı otomatik tüfek sesleri duyulurken, Rus haber ajansı Interfax seslerin havalimanı yakınlarından geldiği aktardı. Öte yandan Donetsk kentinde de patlamalar duyulurken, sivil uçuşların bölgeden uzaklaştırılması çağrısı yapıldı.

Putin’in saldırısından saatler önce Rusya’nın birkaç gün önce resmen tanıdığı bölgedeki Rus ayrılıkçı gruplar, Moskoav’dan yardım istemiş ve Ukrayna saldırısı altında olduklarını duyurmuştu. ABD yönetimi, bunun Rusya’nın bir propaganda aracı olarak kullandığını öne sürerken Putin, “Bütün bu dökülen kanın tek sorumlusu iktidardaki Ukrayna rejimidir” dedi.

Geçen hafta Belarus ile tamamlanan askeri tatbikat süresince sınırda on binlerce asker ve çok sayıda tank yığan Rusya’nın şu an ne kadar büyük ölçekli bir operasyon düzenleyeceği henüz bilinmiyor.

Ukrayna medyasında yer alan bilgilere göre, ülkede bombalanan alanlar haritada böyle gösterildi:

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com