Ana sayfa » Güncel » ÇİĞLİ BELEDİYESİNDEN, ARAZİYE KARŞILIK TAKAS FORMÜLÜ..

ÇİĞLİ BELEDİYESİNDEN, ARAZİYE KARŞILIK TAKAS FORMÜLÜ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne ait yeni imar planları tartışmalara neden oldu.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Selma Kısa’nın imzasını taşıyan yeni planlarda “belediye hizmet alanı” ortadan kaybolunca Çiğli Belediyesi’nden duruma itiraz geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli olarak 20 dönümlük arazinin peşine düşen Çiğli Belediyesi, kampüsün karşısında bulunan boş arazide yer alan belediye alanının ortadan kaybolmasına karşı çıktı. Üniversitenin, “tapusu yok, biz de kamu kurumuyuz” diyerek yaptığı yeni plan bakanlıktan onaylanınca ilçede yeni bir süreç başladı.

PLANDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI, BELEDİYE ALANI BUHAR OLDU !

Egedesonsöz’e konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Katip Çelebi Üniversitesi’nin ilçe için önemine vurgu yaparken yeni planda kaybolan belediye hizmet alanını geri istediklerini söyledi. Belediye olarak resmi itirazları ve yasal süreci başlattıklarını anlatan Gümrükçü;

“Burası tamamıyla bir üniversite alanı olarak düşünülmüş. İmar planlarında bulunan ‘belediye hizmet alanı’ da tapusu olmadığı gerekçesiyle ortadan kaldırılmış. Bir bütünlük, bir kampüs uyumundan bahsediliyor. Biz, Çiğli Belediyesi olarak bu araziye karşılık takas formülünü sunuyoruz. Katip Çelebi Üniversitesi kampüs içinde bulunan belediye alanını alabilir.

Ama bunun karşılığında kapatılan Gediz Üniversitesi’nden geçen Çiğli Anadolu Caddesi üzerindeki araziyi bize versinler. Biz de burasını yeni belediye hizmet alanı yapalım. Belediyemizi buraya taşıyalım. Sağlıklı bir şekilde kullanalım. Şartlı bir bağış yöntemiyle alınan söz konusu araziye zaten hastane yapmak, üniversitenin bir sağlık birimini buraya taşımak Çiğli’nin trafiğini de olumsuz etkiler” dedi.

Başkan Gümrükçü, Katip Çelebi Üniversitesi’nin mevcut kampüsünde yeni plan ile ortadan kalkan arazinin karşılığında istedikleri merkezdeki arazi için üniversite yönetimine kısa süre içinde teklif götüreceklerini söyledi.

O ARAZİ NASIL GEÇTİ ?
17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi kritik süreçlerin öncesinde Çiğli’de yaşayan emekli öğretmen hayırsever Hatice Bahriye Yağcı, 2010 yılında o günün piyasa değeriyle 80 milyon TL eden 44 dönümlük konut imarlı arazisini bağışlama kararı aldı.

Çiğli AK Parti eski İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın koordinasyonuyla arazi FETÖ-PDY Soruşturmalarında kapatılan Gediz Üniversitesi’ne bağışlandı. Dönemin Mütevelli Heyet Başkanı Abdullah Kavuk ile Hayırsever Hatice Bahriye Yağcı bir araya geldi. Üniversite kapatılıp, Kavuk da cezaevine girince üniversitenin öğrencileri ve taşınır-taşınmaz malları da Katip Çelebi Üniversitesi’ne geçti.

Katip Çelebi Üniversitesi’nin mülkiyetinde bulunan ve sağlık tesisi-öğrenci yurdu yapılması konuşuyla bağışlanan 44 dönümlük arazi bu kez takas formülüyle gündeme geldi.

Öte yandan adına vakıf kurulan ve birçok hayır yapan Hatice Bahriye Yağcı 96 yaşındayken Ocak Ayı’nda vefat etmişti. Yağcı, bağışladığı arazide yükselmesini beklediği okul ve yurt projesini göremedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com