Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » GÜNEŞ’TE ART ARDA 2 PATLAMA OLDU, ABD HAVA KUVVETLERİ ŞU İFADELER DE BULUNDU…

GÜNEŞ’TE ART ARDA 2 PATLAMA OLDU, ABD HAVA KUVVETLERİ ŞU İFADELER DE BULUNDU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz günlerde güneşte 6 saat ara ile iki güçlü patlama meydana geldi. Patlama AR3663 güneş lekesi bölgesinde meydana geldi.

İlk patlama 2 Mayıs tarihinde meydana geldi. Güneşin en güçlü kategori patlaması olduğu belirtilen patlama X sınıfı güneş patlaması olarak kayıtlara geçti. Bu patlama sonrasında Avustralya, Japonya ve Çin’in büyük bölümünde kısa zamanlı da olsa radyo kesintileri meydana geldi.

Diğer patlama ise 3 Mayıs tarihinde meydana geldi. Bu patlama ise M sınıfı güneş patlamasının zirve yapması sonucunda meydana geldi.

ABD Hava Kuvvetleri bu patlamaların ardından bir açıklama yaptı. Aktarılan bilgilerde şu ifadeler kullanıldı: “Koronal kütle atımının ön kenarındaki şoklanmış gaz tarafından yayılan bir tür doğal radyo sinyali”

Güneş patlamaları son zamanlarda sık sık duyduğumuz fakat üzerinde tam bir bilgi sahibi olmadığımız konulardan birisi. Güneş’te meydana gelen patlamalar, Güneş’te bir anda ortaya çıkan büyük çaplı patlamalar sonucunda ortaya çıkarlar.

Bu patlamalar patlama gücüne göre A-B-C-M ve X olmak üzere 5 kategoriye ayrılır. En tehlikeli patlamalar ise M ve X sınıfı patlamalardır.

Patlamalardan ortaya çıkan dalgalar Dünyayı da doğrudan etkileyebilecek patlamalardır. Bu patlamalar sonucunda elektrik ve frekans ile çalışan cihazlar doğrudan zarar görebiliyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com