Ana sayfa » Güncel » BİRİKMİŞ PARANIZ OLABİLİR, KONTROL EDİN…

BİRİKMİŞ PARANIZ OLABİLİR, KONTROL EDİN…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-E-devlet üzerinden yapılan duyuru ile 81 ilde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatine! Artık herkesin e-devlet üzerinden birikmiş paralarını kontrol etmesi istenmektedir. Bu konuda yapılan duyuru ile herkesin birikmiş paraları olabileceği konusunda bilgilendirilmektedir.

Duvar’da aktarılan habere göre; Maaşından sürekli kesinti olan kişilerin çoğu soluğu e-devlet sisteminde alıyor. Uzmanlar Takasbank’ta biriken paranız olabileceği konusunda uyarıyor.

Yeni bir işe başlayan çalışanların maaşlarında kesintiler olabiliyor. Bunun nedeni ise otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)’ne dahil olmaları. Maaş skalanız üzerinden hesaplanan kesinti BES üzerinden Takasbank’ta birikiyor.

e-Devlet üzerinde biriken paranızı öğrenmenin en basit yolu şöyle:

e-Devlet sistemine girin. Arama bölümünde Takasbank yazıp bireysel emeklilik bilgilendirme işlemleri bölümünü tıklayın. Ardından çıkacak sayfada birikmiş paranız varsa görebilirsiniz.

Aylık 30 bin maaş alan bir kişinin hesabında aylık bin, bin 500 TL birikmiş oluyor. Ortalama 25 bin TL maaş alan kişiden ise aylık 800 lira kesilmiş olur. Bu birikimin yaşanmasını istemeyen çalışanlar ise BES sistemini arayarak kesintiyi iptal edebilir…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com