Ana sayfa » Güncel » KAZA YAPMASANIZ BİLE SİZİNDE CEBİNİZDEN ÇIKIYOR, SİGORTA ŞİRKETLERİ “SERBEST TARİFE” İSTİYOR…

KAZA YAPMASANIZ BİLE SİZİNDE CEBİNİZDEN ÇIKIYOR, SİGORTA ŞİRKETLERİ “SERBEST TARİFE” İSTİYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Trafik sigortası…Yaşanan kazalarda karşı tarafın masraflarını karşılıyor. Trafikte her gün yüzlerce kaza oluyor. 28 Milyon aracın 24 milyonunda trafik sigortası bulunuyor. Ancak kaza yapmayan sürücüler de bu maliyetten etkileniyor.

Milyonları ilgilendiren gelişmeyle ilgili uzmanlar çözümü ‘piyasanın serbest maliyete geçmesi’ olarak görüyor. Bu sürücülerin yakından ilgilendiriyor. İşte detaylar.

Trafik sigortasında ödenen prim değişmiyor. Kaza yapan da yapmayan da benzer ücreti ödüyor. Bu da maliyetin kazasız sürücülere yüklenmesine neden oluyor.

İstatistiklere göre Türkiye’de 28 milyon araç var ve bu araçlardan 24 milyonunun trafik sigortası bulunuyor.

Bu araçların ortalama 1.2 milyonu kaza yapıyor. Kaza yapan sürücülerin yarattığı bu maliyet kazaya karışmayan 22 milyon sürücüye de etkiliyor.

SİGORTA ŞİRKETLERİ NE İSTİYOR?…

Teknik zarara baktığımızda 33 milyar bir rakam çıkıyor. O yüzden sigorta şirketleri de serbest tarife istiyor. Bu da ‘devlet primleri belirlemesin. Primleri serbest bıraksın’ anlamına geliyor.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Konuyla ilgili Haber Global’e konuşan TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı şu ifadeleri kullandı;

Çözüm için serbest ve standart tarife önerisinde bulunan Bağcı, “Serbest tarifenin karşısında eskiden olduğu gibi standart tarife belirlesin. Tek fiyat olsun yine iyi sürücü kötü sürücü ve indirim farklıları olsun.” ifadelerini kullandı…

Yeniçağ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com