Ana sayfa » Siyaset » AĞIRDIR: “2023’TE SADECE BİR CUMHURBAŞKANI SEÇMEYECEĞİZ, BİR MEDENİYET TERCİHİ YAPACAĞIZ…”

AĞIRDIR: “2023’TE SADECE BİR CUMHURBAŞKANI SEÇMEYECEĞİZ, BİR MEDENİYET TERCİHİ YAPACAĞIZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-KONDA araştırmacısı ve köşe yazarı Bekir Ağırdır, T24’ün “Cumhuriyet’in 100. yılının eşiğinde Türkiye ve dünya nereye” başlıklı konferansın açılış sunumunda “gençliğin durumu, korkuları, beklentileri, arayışları ve seçimlere ilişkin olasılıklar” konularını ele aldı.

“Tedirgin ve temkinli bir iyimserlik içindeyiz” diyen Ağırdır, “Ülkenin umuda, bir iddiaya ihtiyacı var. Önümüzdeki seçimleri konuşuyorsak, 2023’te sadece bir cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz, bir medeniyet tercihi yapacağız” diye konuştu.

T24, her yıl düzenleyeceği yıllık buluşmaların ilkini, bugün Hilton Bosphorus İstanbul Konferans Merkezi’nde tam gün sürecek bir konferansla gerçekleştirdi.

“HIZLI GİTMEK İSTİYORSAN YALNIZ GİT, UZAĞA GİTMEK İSTİYORSAN BİRLİKTE”

Konferans, T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın’ın teşekkür hitabıyla başladı. “Hızlı gitmek istiyorsan yalnız git, uzağa gitmek istiyorsan birlikte” sözünün T24’ün 13 yıllık serüvenini özetlediğini ifade eden Doğan Akın, “13 yıldır herhangi bir yere borçlanmadan haberciliğine hiçbir görüşü koymadan geçirdiğimiz 13 yılın ardından burada bir araya gelmek böyle bir berberliğin sonucu” diye konuştu.

Doğan Akın, “Bugün nasıl iyileşebilirizin de üzerinde duracağız. ‘Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yılının eşiğinde Türkiye ve dünya nerede’ konulu T24’un konferansına hoş geldiniz. Gazeteciliğin bize en büyük armağanlarından birinin bu tür buluşmalar olduğuna inanıyor ve birlikte daha ileriye gideceğimize inanıyoruz” diyerek konferansın moderatörleri Şirin Payzın ve Murat Sabuncu’yu sundu.

AĞIRDIR: TEDİRGİN VE TEMKİNLİ BİR İYİMSERLİK İÇİNDEYİZ

T24’ün aktardıklarına göre; Bekir Ağırdır, konferansın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ağırdır, yaklaşan seçimlere değinerek, “Tedirgin ve temkinli bir iyimserlik içindeyiz” dedi.

“Türkiye’nin gençleri çok ciddi bir farklılık gösteriyor. Birçok sebepten ama en önemlilerden biri şu bugün ilk defa oy kullanacak 6 milyonun neredeyse yüzde 70’i metropollerde doğdu büyüdü. Bizler gibi ilçelerde, köylerde değil. Sokağa çıkınca herkesin aynı ayıp aynı suç duygularına hakim olan bir yerde iyi doğru güzeli öğrendiler.

Çokluğun çoğulculuğun bir arada olduğu metropollerde büyüdüler. O yüzden ne yaparsanız yapın ilk 7 yaşına kadar öğrendikleri doğu iyi güzel kavramları bizlerden farklı. O yüzden isterseniz metropoldeki her okulu imam hatiplere çevirin onlar için bir karşılığı yok. Bir sorunumuz var, bu gençler son derece umutsuz ve hayalsiz” diyerek gençlerin durumundan bahseden Ağırdır, özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

“Seçimi belirleyecek şey bu 21 milyon gencin ne kadarının seçimlere katılacağı. Çünkü iktidardan yana oy kullanabilecek olanlar 3 milyon. Geri kalanı muhalif. Bizim gibi ideolojik bir yerden de bakmıyorlar, çok daha içeriden bir yerde bakıyorlar. Yapılması gereken şey hepimiz için ama şirket yöneterek ama gazetecilik yaparak, hepimiz için, bu gençlerimizin önüne bir umut koymak. Ülkenin umuda bir iddiaya ihtiyacı var. Önümüzdeki seçimler konuşuyorsak, 2023’te sadece bir cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz, bir medeniyet tercihi yapacağız…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com