Ana sayfa » Güncel » “TANKLAR CESETLERİ EZDİ, ŞARHOŞ RUS ASKERLERİ BİR ANA VE 15 YAŞINDAKİ KIZINA TECAVÜZ ETTİ…”

“TANKLAR CESETLERİ EZDİ, ŞARHOŞ RUS ASKERLERİ BİR ANA VE 15 YAŞINDAKİ KIZINA TECAVÜZ ETTİ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 40’ıncı güne girilirken, Rus kuvvetlerinin çekildiği kentlerde yaşanan büyük dram her gün farklı şekillerde kamuoyuna yansıyor.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleştirilen müzakerelerden sonra, Rusya, kademeli olarak Kiev’den çekeceğini açıklamış, saldırıların azalacağını duyurmuştu.

Kiev yakınlarındaki kasabalarda, Rus güçlerinin çekilmesinin ardından ortaya çıkan görüntüler ve tanıkların ifadeleri yaşanan korkunç gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Dün Rus işgalcilerin çekildiği Kiev yakınlarındaki Bucha’dan gelen görüntüler dünyayı ayağa kaldırmıştı. Bugün ise Ukrayna’nın İrpin kasabasından gelen haberler infial yarattı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Rus güçlerinden arındırılan İrpin kasabasındaki halkla konuştu.

Kuşatılmış Ukrayna şehirlerinden kaçan mülteciler, sarhoş Rus birliklerinin evlerini yağmalamak için kapıları nasıl tekmelediklerini ve kadınları tecavüz etmek için dışarı çıkardıklarını gözyaşları içinde anlattı.

“TECAVÜZE UĞRAYANLAR ARASINDA 15 YAŞINDA BİR KIZ ÇOCUĞU DA VAR..”

Gazeteye konuşan ve İrpin’de yaşayan 63 yaşındaki Anna Schevchenko, birkaç askerin bir anne ve 15 yaşındaki kızına tecavüz ettiklerini anlattı. Ukraynalı büyükanne, “Sarhoş Rus askerleri evlerin kapılarını tekmeledi, kadınları tek tek dışarı çıkardı ve onlara tecavüz etti. Biz bunları biliyoruz, görüyoruz. Bu anlattıklarımın içerisinde 15 yaşında bir kız çocuğu da var. Birkaç asker tarafından annesiyle birlikte tecavüze uğradı.” dedi.

Schevchenko, “Onlar tam bir hayvan. Komşularımızdan biri, aç olduğumuz için bir sokak köpeğini yemek istedi ve onu vurdu. Bunu gören Ruslar da onu başından vurup öldürdü.” dedi. Yaşadığı dehşete hala inanamadığını belirten kadın, “Ellerine baktılar ve silahı gördüler, onlara ateş açacağını düşündüler. Yaşlı bir adamdı komşum. Buna rağmen onu öldürdüler” dedi.

‘TANKLAR CESETLERİ EZİYORDU..’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Rusya’nın, en az 410 masum sivilin katledildiği, cesetlerinin yol kenarlarına bırakıldığı Bucha ve Irpin’de ‘savaş suçu işlediğini’ söyledi. Batı’ya yaptırımları artırın çağrısı yaptı.

Gazetenin konuştuğu isimlerden biri de şiddetli çatışmalarda mahsur kaldığı Bucha’dan kaçan 71 yaşındaki Mykola Kovalenko oldu. Kovalenko, “Ailemi bir daha göremeyeceğimi sandım” dedi, ‘Kaçmaya çalışan insanları vurdular. Sokakta tankların ezdiği cesetler gördüm. Yakınlardaki bir evde vurulmuş yaşlı bir kadın gördüm. Onlara ne zarar vermiş olabilirdi ki?” dedi. Yaşlı kadın, kentte birçok kadına tecavüz ettiklerini de açıklarken “Bucha tam bir cehennemdi” dedi.

‘İNTİHAR MI ETTİLER YOKSA RUSLAR MI ONLARI ASTI BİLEMİYORUZ..’

Dün de fotoğrafçı Mikhail Palinchak’ın çektiği, başkent Kiev’in 20 km dışındaki bir otoyolda bir erkek ve üç kadının cesetlerinin bir battaniyenin altına saklandığı görüntülerde, kadınlar çıplak olduğu ve vücutlarında kısmi yanıklar olduğu görüldü.

Kiev’in doğusundaki Bovary’de bir sakin, sarhoş Rusların evlerini yağmaladıklarını, insanları dövdüklerini ve tecavüz ettiklerini anlattı.
58 yaşındaki Olga Bundarov, “Kadınları sarhoşken dışarı çıkardılar. Bazen aralarında yaşlı kadınlar bile vardı. Çok korktuğum için saklanmak zorunda kaldım. Tecavüz edildikten sonra asılan birçok kadın gördük. Ruslar mı yaptı yoksa yaşadıklarından sonra kendilerini mi öldürdüler bilemiyorum.” dedi.

Kiev yakınlarındaki Geogia’dan 21 yaşındaki özel kuvvetler askeri David Zhvania, ağır kuşatma altındaki Mariupol kentinde savaştıktan sonra Kiev’e geldiğini aktardı. Savaşmak için gönüllü olan David, “Orası cehennem. Birkaç el ateş etme şansınız oluyor ve sonra kıyamet kopuyor ve tüm Rus ateşinden korunmanız gerekiyor. Mariupol korkunç. Sokakta kadın ve çocukların cesetlerini gördüm. Bebeklerin bile. Putin’in cevaplaması gereken çok şey var. Buraya yaptıklarını Georgia’ya da yapıp yapmayacağını merak ettiğim için geldim.’ dedi.

KENTTE HALA SİRENLER ÇALIYOR..

Kiev’de hala gece hava saldırıları meydana gelirken, sirenler ve Rus askerlerin geri çekilmesine rağmen uzaktan bombalama sesleri duyulabiliyor. Açık olan birkaç dükkan veya kafe var ve askeri barikatlar yolları kaplıyor… İnsanlar ise savaşın yakında biteceğini umuyor.

Aile içi şiddet ve cinsel saldırı mağdurlarını destekleyen bir yardım kuruluşu olan La Strada Ukrayna’nın başkanı Kateryna Cherepakha, son dönemde acil yardım hattına gelen çağrıların sayısının artmasından şikayet etti.

“Yardım isteyen kadın ve kızlardan acil yardım hattımıza birkaç çağrı aldık, ancak bir süredir, onlara fiziksel olarak yardım etmek imkansızdı. Çatışmalar nedeniyle onlara ulaşamadık” dedi…

 (SÖZCÜ)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com