Ana sayfa » Güncel » KONUT FİYATLARI FIRLADI, VATANDAŞ DAHA UYGUN FİYATA, LONDRA’DAN, MİAMİ’DEN EV ALMAYA BAŞLADI…

KONUT FİYATLARI FIRLADI, VATANDAŞ DAHA UYGUN FİYATA, LONDRA’DAN, MİAMİ’DEN EV ALMAYA BAŞLADI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de giderek artan konut fiyatları nedeniyle yatırımcıların gözünü yurt dışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Türkiye’nin büyük kentlerindeki bir dairenin bedeliyle, Londra ya da Miami’de konut almanın mümkün olduğunu belirten Çalgır, yatırımcıların yüksek kira getirisi nedeniyle de yurt dışını tercih ettiklerini söyledi.

Son 2 – 3 yıldır gayrimenkulün artık bir lüks haline geldiğini vurgulayan Hasan Can Çalgır, “İnsanların en temel ihtiyaçlarının başında barınma geliyor. Barınmanın karşılığı olan gayrimenkuller de hiçbir şekilde lüks sayılmamalıdır aslında. Bu bir ihtiyaçtır; ama ne yazık ki ülkemizde artık konut almak lüks oldu.

İzmir başta olmak üzere ülkemizdeki bir çok kentte TOKİ’nin ürettiği konutların fiyatları bile çok yüksek. Bunun ana nedeni inşaat malzemelerindeki maliyet artışı. İçinde bulunduğumuz ekonomik konjonktürden dolayı maliyetlerin inmesi de beklenmiyor” diye konuştu.

Çalgır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde yurt dışına yatırım konusunda özellikle İngiltere ön plana çıkıyor. Fiyatların Türkiye’ye yakın olmasından dolayı daha kolay satın alınabilen ve kira getirisi de yüksek olan Kuzey Kıbrıs, Karadağ ve Kuzey Avrupa ülkelerine talep de giderek artıyor..”

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com