Ana sayfa » Siyaset » “ANADOLU AJANSI BU SEÇİMİ ALIR EVE GÖTÜRÜRDÜ, ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ DEDİRTMEDİK…”

“ANADOLU AJANSI BU SEÇİMİ ALIR EVE GÖTÜRÜRDÜ, ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ DEDİRTMEDİK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu Sözcü Televizyonu’nda Liderler Özel programında katıldı.

İmamoğlu Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek moderatörlüğünde; Sözcü TV moderatörü Serap Belovacıklı ve Sözcü yazarları İsmail Saymaz ile Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlıyor.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

SEÇİM AKŞAMI NELER YAŞANDI?…

“Seçim akşamı öncesinde eğer manipülatif bir durum sezersek ben ve Mansur Bey olarak yanıt vereceğimizi konuştuk. Belli bir zaman içerisinde makul bir sonuç aşamasına gelinirse liderimiz ve genel başkanlarımızın olduğu bir açıklama yapılacaktı. Anadolu Ajansı AKP’nin ajansı, net.

Anadolu Ajansı bu seçimi alır eve götürürdü; ‘Atı alan Üsküdar’ı geçer’ dedirtmedik. Biz saat 20 civarı 2-2.5 puan önde olduğumuz bir tablo yayınladık, biz doğru bir veri paylaştık. Bu manipülasyon devam etti. Bu manipülasyon karşısında çıktık, açıklama yaptık. İlk görüntümüzü Sayın Yavaş ile birlikteyken paylaştım.

Bütün bunları yaptık, makul bir veriye ulaşınca yeni bir veriyi verdik. Sistemle ilgili bir iki eksik noktasını tespit ettik, bunun üzerine çalışılıyor. Bir miktar sandıklardan bize tutanak geç geldi. 4 bine yakın sandığa itiraz da yapıldı. Günün sonunda sayın Genel Başkanımızın yaptığı açıklamada artık sonucun değişmeyeceğini öğrendik.

O akşam verdiğimiz mesaj: ‘Biz süreci takip ediyoruz. Sandığı koruyun, başında durun’ du. 0.5 oranla seçimi kazanan olmadı. Birinci turun kazananı yok…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com