Ana sayfa » Güncel » BAKAN; “VİRÜSÜN ZATÜRRE YAPMA ORANI AZALDI” DEDİ. LAKİN, BU HİÇ KİMSENİN DİKKATİNİ ÇEKMEDİ!..”

BAKAN; “VİRÜSÜN ZATÜRRE YAPMA ORANI AZALDI” DEDİ. LAKİN, BU HİÇ KİMSENİN DİKKATİNİ ÇEKMEDİ!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Bilcümle dünya ahalisinin korona nam virüsle imtihana tabi tutulduğu günlerden geçiyoruz, geçiyoruz lafın gelişi, geçemiyoruz demek daha uygun düşer. 1918’de 40 ile 100 milyon arasında cana mal olan İspanyol gribinden sonra ilk kez böyle acımasız bir virüsün tasalludu altında insanlık alemi.

Dünya Sağlık Örgütünün ismi gibi karanlık ve karmaşık başkanı yaptığı her açıklama da, insanlığın sonu geldi, bu kez boku yedik, son duanızı edin mealinde şeyler söylüyor, dikkatinizi çekmiştir muhtemelen. Sonunda ABD ile Örgüt arasında köprülerin atılmasına neden olan bu açıklamalar. Zaten diken üstünde oturan dünya ahalisinin daha derinden yusuf-yusuflamasına sebep olmakta.

Gelelim bizim memlekete. Az önce girdiğim haberde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, günlük vakaların 33 gün sonra binin altına düştüğüne dikkatleri çekti. Bu, sizle için nasıl bir önem arz eder bilmiyorum, lakin bununla ilgili iki çift lakırdının yapılmasını kaçınılmaz kıldı benim açımdan.

Evet, geçtiğimiz ayın ortalarına yakın ilk kez 1.000’in altına düşmüştü günlük vakalar. Düşüşün bu hızla devam etmesi halinde temmuz en geç ağustos ayında salgının bütünüyle kontrol altına alınabileceği muştusu verilmişti bakanlık çevrelerince. Sevindik, sevindirik olduk. Artık bu melun yaratığın zulmünden kurtulacaktık, eskisi gibi özgür olacaktık.

Fakat o da ne?, sanki her şey bitmiş gibi normalleşme kararları açıklanmaya başladı bir biri peşi sıra. AVM’ler, toplu taşıma vb. gibi önlemler aniden gevşetiliverdi. Millet, bunların bir bildiği vardır elbet düşüncesiyle zaten şaşı baktığı tedbirleri kaldırıp atıverdi. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Sadece hafta sonlarına sıkıştırılan sokağa çıkma tedbirlerinin yeterli olmadığı vaka sayılarının 1.500’ü geçmesiyle tüm çıplaklığıyla ortaya çıkıverdi.

33 günlük süre zarfında günlük ortalama 1.500’lük vaka sayılarına 25-35’lik ölüm oranları eşlik etti. Bu arada dünyanın durumu da bizden pek farklı değildi, hatta daha ağır bir tablo vardı oralarda. ABD ve Brezilya liderlerinin salgını hafife alması bu iki ülkede, tüm dünyada yaşanan ölümlerin yarısının yaşanmasına neden oldu.

Bütün bunlar yaşanırken geçtiğimiz günlerde Bakan Koca’nın; “Virüsün Pnömani yapma özelliği azaldı şeklindeki sözleri kimsenin dikkatini çekmedi. Oysa bu müthiş bir gelişme idi. Virüs Akciğer Promanisi yani Virütük Zatürreden postalıyordu hastaları öte dünyaya. Bir başka deyişle vakaların ölüm yüzdesi de buna paralel azalma eğiliminde idi.

Peki bunun sebebi ne olabilirdi?, Mütasyon… evet, virüs mütasyona uğramış ve insan metabolizmasına biraz daha uygun hale gelmişti. Yani artık eskisi gibi agresif değildi, biraz daha uysallaşmıştı. Bakan Koca dışında hiç kimse bununla ilgili tek kelime bile etmedi bugüne değin. Nedendir bilmem. Belki milletin iyice gevşeyip ört ki ölem kıvamına gelmesinden korkulmuştu, belkide başka bir nedeni vardı.

Evet, fitilini çekip orta yere bırakalım bu soruyu, Neden Pnömani özelliği azaldı virüsün, sebep mütasyon ise üç vakte kadar insan bedeni ile barışık, evcil, evcimen, yumuşacık bir virüsümüz mü olacak?. Sebep başka bir şey ise çıkıp açıklayın, gerçeği bilelim, başımıza neler gelecek haberimiz olsun.

Sayın Bakan, sizi dinliyoruz, müsait değilseniz, bilim kurulu üyelerine de bu konuda açıklama yapma izni verebilirsiniz. Kestane kebap, acele cevap…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com