Ana sayfa » Güncel » AKŞENER’E SORDUK; “ARKADAŞLARIMIZ EYT SORUNU VE DOĞALGAZ ZAMLARININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAK” DEDİ..

AKŞENER’E SORDUK; “ARKADAŞLARIMIZ EYT SORUNU VE DOĞALGAZ ZAMLARININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAK” DEDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İzmir programının bir parçası olarak Aliağa İlçe Başkanlığını ziyaret etti bugün. Akşener’e son günlerde adeta astronomik hale gelen doğalgaz faturalarını sorduk. Akşener hem bu soruya yanıt verdi hemde EYT’lilerin durumu için şunları söyledi;

“EYT’lileri nasıl sürekli gündemde tuttuysak gezip gördüğümüz yerlerde bize iletilen sorunları da gündemde tutacağız. Bunlardan biri gıda güvenliğidir. Kulağı sağır, gözü görmeyen ağaları bu konularda konuşmaya zorlayacağız ve göreceksiniz bunu başaracağız.”

Kuzeyegehaber-Sayın Akşener, doğalgaz faturalarında geçtiğimiz yılla kıyaslandığında müthiş artışlar olduğu görülüyor. Neredeyse ikiye katlanmış durumda. Vatandaşlar bundan müthiş derece de mağduriyet yaşıyor. Bu koyu Mecliste gündeme getirecekmisiniz?

-Geçen hafta bunu grup konuşmamda dile getirdim. İstanbul’da 200 metreküp doğalgaz harcamış bir evin doğalgaz faturası olarak söylüyorum 350 lira. Elektrikle beraber 500 liralık bir aylık gider bu. 2.350 lira maaş alan bir asgari ücretli ailenin 500 lirasını düşün geriye 1.800 lira kalıyor. 800 lirada kirayı düşün, geri kalan 1.000 lirayla 4 kişilik bir aileyi geçindirin de göreyim.

Biz, asgari ücretlinin maaşının vergiden muaf olmasını düşünüyoruz dolayısıyla bunu da devamlı söyleyeceğiz. 3.600’ü devamlı-devamlı söyleyeceğiz. EYT’lileri devamlı söyleyeceğiz. Arkadaşlarım bu konuların peşini hiç bırakmayacak, çünkü bunlar reel problemler..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com