Ana sayfa » Kültür-Sanat » ALİAĞA’LI MİNİKLER HEM ÖĞRENİYOR HEMDE EĞLENİYOR..

ALİAĞA’LI MİNİKLER HEM ÖĞRENİYOR HEMDE EĞLENİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilinde 7 – 12 yaş grubu çocuklara sanat dolu bir program sunuyor.

8 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında, Aliağa, Çiğli, Bornova, Selçuk, Gültepe, Altındağ ve Bornova Doğanlar Şapeli Kültür Merkezleri’nde; tiyatro, masal, pantomim, kukla, stop-motion ve müzik olmak üzere altı farklı türde, interaktif uygulamalar ile altı farklı atölye ile beceri kazanıyorlar.

Dört haftalık eğitimin sonunda çocuklar, yaptıkları çalışmaları ve edindikleri becerileri sergileyecek. Animasyon yönetmenleri tarafından gerçekleştirilen stop- motion animasyon atölyesinde, çocuklar hayalindeki karakteri yaratıyor, hikayesini fotoğraflayarak filme dönüştürüyor.

Kukla tiyatrosu oyuncularının rehberliğinde, çocukların hayal ettikleri kuklaları yürütücü eşliğinde yapmasıyla gerçekleşiyor. Çocuklar bu atölye sonucunda kendi yaptıkları kuklaları ile eve dönüyorlar.

Pantomim sanatçısının yürütücülüğünde çocuklar bu atölyede beden farkındalığı ve konuşmadan sanatsal ifade becerisi kazanacak. Atölye sonunda çocuklara kısa solo performans sunuyor

Masal anlatıcısı eşliğinde atölye çalışmasında çocuklar her hafta farklı bir masal dinleyerek, anlatılan masalı canlandırmaya çalışıyor. Masal kapısından giren çocuklar ile hikayeleri tamamlama, yeniden yazma çalışmaları yapılıyor.

Tiyatro oyuncusu eşliğinde atölye çalışmasında drama yöntemleri ile çelişki kavramı üzerine çalışılıyor. Çocuklarla birlikte hazırlanan tiyatro metni sahneleştiriliyor.

Müzisyenler ile yürütülen atölyede ritm, dans, beden perküsyonu, orff gibi yöntemler kullanılıyor. Çocuklar 4 hafta sonunda 5 şarkılık bir koroyla şarkılarını paylaşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Kültür Merkezinde eğitimler başladı. Aliağa’lı minikler hem eğleniyor, hemde öğreniyor. Aileleri ise çocuklarındaki gelişmeyi gururla takip ediyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com