Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » LED IŞIKLAR, GÖZE KALICI ZARAR VERİYOR !

LED IŞIKLAR, GÖZE KALICI ZARAR VERİYOR !

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ANSES (Fransız Gıda, Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı), yeni bulguların ardından yaptığı açıklamada endişelerini “Yoğun ve güçlü (LED) ışığa maruz kalınması ‘foto toksik’ bir olaydır ve retina hücrelerinde iyileştirilemez bir hasar bırakabilir” şeklinde ifade etti.

Ajans, kronik bir şekilde LED yüksek yoğunluktaki ışığa maruz kalmanın, retina dokusunun yaşlanmasını hızlandırdığını ve görme yetisinde düşüşe sebep olduğunu söyledi.

LED lambaları, neredeyse yakın seviyede bir parlaklık veren akkor ampul için gereken elektriğin yalnızca beşte birini kullanır. Bu tür ampüller, evdeki ışıklandırma ve sokak aydınlatması için kullanılırlar. LED ekranlı cep telefonları gibi içten aydınlatmalı cihazlar, özellikle gece veya karanlık bir ortamda kullanıldığında biyolojik ritimleri bozabilir ve bu nedenle uyku düzeninde de ciddi bozulmalar görülebilir.

Raporda bazı LED ışıkların baş ağrılarına ve gözde ağrılara sebep olabileceği söyleniyor. ANSES ayrıca, otomobil üreticilerinin araç farlarının parlaklıklarını kısmaları gerektiğini söylüyor çünkü bazılarının çok parlak olduğunu düşünüyor..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com