Ana sayfa » Kültür-Sanat » Aliağa Belediyesi Çocuk Tiyatrosu ‘Hanegiller’ İle Sahne Alıyor…

Aliağa Belediyesi Çocuk Tiyatrosu ‘Hanegiller’ İle Sahne Alıyor…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Çocuk Tiyatrosu’nda yıl boyunca eğitim gören çocuklar, ‘Hanegiller’ isimli oyun ile seyirci karşısına çıkıyor. 26 Mayıs 2023 Cuma günü belediye meclis salonunda sahnelenecek oyun saat 19.00’da başlayacak.

ASEV Çocuk Tiyatrosu Eğitmeni Evrim Yaşar’ın yazıp yönettiği oyunda seyirciye sunulan apartman komedisi minik seyircisine keyifli saatler yaşatacak. Ücretsiz sahnelenecek oyunun kadrosunda; Nehir Naz Tüfekci, Mehmet Doğuhan Sarıyıldız, Beray Çakır, Celal Efe Şahin, Yılmaz Ege Erdoğan, Sena Midilli, Doruk Sakım, Ada Ersayan, Dila Acar, Aybüke Özgül, Elif Feyza Emiroğlu, Efe Bertan Korol, Melek Çalışkan, Beril Kökçü, İhsan Kerim Akbulut, Belçim Alpşen, Eda Nur Mutlu, Elif Nur Mutlu, Beren Ekmen, Zilan Koçak, Ada Korçum, Çağla Şahin ve Asrın Faik Kahya yer alıyor. Sahne dekoru ASEV Resim Eğitmeni Özgehan Alsoy’a aitken oyunun müzik ve seslendirmelerini Hande Ülker Şen ile Mesut Polat yaptı.

Oyunun Konusu…

Trajik komedi olayların geçtiği apartmanda; yazar, imam, aile, gençler bir de kapıcı ailesi bulunuyor. Kapıcının oğlu hayata daha idealist bakan, ancak babası tarafından bastırılmaya çalışılan, kendisini keşfetmeye çıkmış bir gençtir. Hayali, üniversiteye gidip doktor olmaktır.

Bakıldığında apartman dairelerinde yaşayanlar aslında çocuğun kendisini aradığı duygulardır. Her dairede gelişen konular hem güldürür hem düşündürür. Sonun da genç üniversiteyi kazanır. Babası ikna edilir ve çocuk üniversite hayalini gerçekleştirir…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com