Ana sayfa » Güncel » BÖLGEDE ARTÇILAR SÜRÜYOR, BİR ÇOK İL’DEN YIKIM HABERLERİ GELİYOR…

BÖLGEDE ARTÇILAR SÜRÜYOR, BİR ÇOK İL’DEN YIKIM HABERLERİ GELİYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde şiddetli hissedildi.

Depreme uykularında yakalanan vatandaşlar panik ve korku içerisinde sokaklara çıktı. Bölgede birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altında olmasına rağmen vatandaşlar, yaktıkları ateşlerin etrafında ve araçlarında beklemeye başladı.

BİRÇOK İLDEN YIKIM HABERLERİ GELİYOR…

Yurdun yarısını etkileyen depremden bir süre sonra birçok ilden yıkım haberleri geldi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Adana ve Osmaniye illerindeki bazı binalar yıkıldı. Çöken binaların enkazına ulaşan ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Binaların enkazlarından çıkartılan yaralılar, hastanelere kaldırıldı.

BÖLGEDE ARTÇILAR SÜRÜYOR…

Kahramanmaraş’ta saat 04.17’de merkez üssü Pazarcık olan 04.17’de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından bölge artçı depremlerle sallandı. Saat 05.46’ya kadar yine Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 5.3 ve 4.7, Dulkadiroğlu ilçesinde 4.2, Gaziantep’te Nurdağı ilçesinde 4.6, 5.3, 6.4 ve 6.6, İslahiye ilçesinde 6.5, 5.3, 5 ve 4.9, Adıyaman’da Gölbaşı ilçesinde 5.3, Sincik ilçesinde ise 4 büyüklüğünde deprem oldu.

OKTAY BAŞKANLIĞINDA KRİZ MASASI TOPLANDI…

Depremden hemen sonra Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında AFAD Koordinasyon Merkezi’nde Kriz Masası toplandı. Toplantıya Oktay’ın yanı sıra bakanlar ve ilgili daire müdürleri katıldı. İçişleri Bakanı Soylu, AFAD Merkezinde İletişim Başkanlığı tarafından gün boyunca vatandaşların bilgilendirileceğini söyledi…

Kaynak-DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com