Ana sayfa » Güncel » ABD DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 7.8 OLARAK AÇIKLADI…

ABD DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 7.8 OLARAK AÇIKLADI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ABD Jeolojik Araştırma Merkezi USGS, Türkiye’de yaşanan depremin büyüklüğünü 7,8 olarak açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ysa depremin aynı saatte Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde meydana geldiğini ölçtü.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) de depremin Gaziantep’te olduğunu, 7.8 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurdu. EMSC ayrıca 4.28’de Osmaniye’de 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi.

YIKILAN BİNALAR VAR…

Deprem bölgedeki birçok ilde hissedildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Twitter’dan yıkılan binalar olduğunu bildirdi: “Deprem oldu lütfen güvenli yerlere geçelim. Maalesef yıkılan binalarımız var. Rabbim korusun.” açıklaması yaptı. Depremin ardından birçok kentte yurttaşlar yardım çağrısı yaparken, deprem bölgesinden ilk görüntüler gelmeye başladı. Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yıkılan bina haberleri gelirken, çok sayıda yurttaş yardım çağrısında bulunuyor. Malatya’da bulunan Avşar Otel’in yıkıldığı da gelen bilgiler arasında.

Osmaniye Valisi Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 17 katlı bir bina nın yıkıldığını duyurdu. Şanlıurfa Belediye Başkanı Beyazgül da 16 bina yıkıldığı kentte, en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com