Ana sayfa » Güncel » “100. YILA 100 BİN ATAMA İSTİYORUZ, YOLMUZU ÇİZEMİYORUZ…”

“100. YILA 100 BİN ATAMA İSTİYORUZ, YOLMUZU ÇİZEMİYORUZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ataması yapılmayan öğretmenler, bugün Öğretmen Etkinlik Platformu’nun düzenlediği “Doğudan Batıya 100 Bin Öğretmen” eyleminde taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Bugün ülkenin en batı noktası İzmir Gündoğdu Meydanı ve en doğu noktası Van Kent Meydanı’nda eş zamanlı düzenlenen eylemde atama bekleyen öğretmenler “100. Yıla 100 bin atama” çağrısını yineledi.

İzmir’de, atanamayan öğretmenler adına, Platform Sözcüsü Tuğba Töz şu basın açıklamasını okudu:

“Adil dağılımlı 100 bin atama talebimizi bugün İzmir Gündoğdu Meydanı’nda ve Van Kent Meydanı’nda eş zamanlı olarak sesimizi yükselttiğimiz adil 100 bin atama talebimizi doğudan batıya yankılatıyoruz! 2022 yılında elimizde olmayan koşullar sebebiyle KPSS iptal edildi ve 5 oturum sınava girdik.

Aylarca yaşadığımız stres, ertelenen hayatlarımız, umutlarımız ve öğrencilerimize kavuşma arzumuz göz önünde bulundurulduğunda adil dağılımlı öğretmen atamasının ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz. Bizler; çalışan, çalışkan ve üreten yeni nesiller yetiştirmeye hazırız. 21 Ekim’de sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte başlayan mücadelemizin tek bir amacı, sınıflarımıza ve öğrencilerimize kavuşmak! Bizim yerimiz ne sosyal medyadır ne de meydanlar. Bütçeden ayrılan aslan payının cumhuriyetimizin 100. yılında adil dağılımlı en az 100 bin öğretmen ataması ile taçlandırılmasını talep ediyoruz”

“ÜCRETLİ ÖĞRETMEN DEĞİL ALANINDA UZMAN ÖĞRETMEN”

“2022 yılı itibariyle atama bekleyen öğretmen sayısının 416 bin 615 olduğu ve 2023 yılı itibariyle 250 bin öğretmen açığı tespit edildiği halde Milli Eğitim Bakanlığı alanında uzman, liyakat sahibi öğretmenleri atamak yerine okullarda ücretli öğretmen adı altında çocuklarımızı farklı meslek dallarında uzman kişilere emanet etmektedir. Hem öğrencilerin hem öğretmenlerin mağdur edildiği bu sistemin bir an önce kaldırılması, ücretli öğretmenlerin yerine alanında uzman öğretmenlerin atamasının yapılması gerekmektedir.

Eğitim fakültelerinin ilgili bölümünden mezun olmuş, genel öğretmenlik alan bilgisinde gerekli puanları almış öğretmenlerin bir de mülakat ile değerlendirilmesinin hiçbir objektifliği bulunmamaktadır. Mülakat süreci biz öğretmenlere zaman kaybı ve stres yaşatmaktadır. Bu durumdan kaynaklanan mağduriyetlerin yaşanmaması adına mülakat uygulamasının kaldırılarak her öğretmenimizin eğitim-öğretim süreci içerisinde çok yönlü şekilde değerlendirilmesini talep ediyoruz.”

Çeşitli illerden gelen, ataması yapılmayan öğretmenler de şunları söyledi:

“YOLUMUZU ÇİZMİYORUZ”

Pembe Rümeysa Gürbaş (İzmir): “Fen bilgisi öğretmenliği mezunuyum 4 senedir atama bekliyorum. Bazı senelerde branş kıyımına uğradık. Bu senede 5 kere sınava girdik biliyorsunuz. Şimdi 4 aydır sınav sonuçları belli olmasına rağmen 4 aydır atama bekliyoruz. Bu şekilde ne yolumuzu çizebiliyoruz ne de başka alanlara yönelebiliyoruz. Artık atanmak istiyoruz. Şu an öğretmen açığı resmi rakamlara göre yaklaşık 250 bin öğretmen açığı var. Bunun 80 bini ücretli öğretmenlik. Ücretli öğretmenlikte farklı mezuniyetteki insanlar da çalışıyor. Bu şekilde ücretli öğretmenliğe son verilmesini, onların yerine bizim atanmamız istiyoruz. En az 100 bin diyoruz.”

“ADİL DAĞILIMLI 100 BİN ATAMA”

Simge Yıldız (Adana): “Atama talebimiz için geldik. Bu soğuğu bu yüzden çekiyoruz. Bu soğuğu çekiyoruz 100 bin atama talebimiz. Benim doğum günüm bugün ailemle geçirmek yerine 100 bin atama için birlik oluyoruz. En kısa sürede adil dağılımlı 100 bin atamayı istiyoruz. Tek isteğimiz bu.”

“ARTIK BU HAVUZU ERİTİN”

Deniz Kanal (Hatay): “Adil atama istiyoruz biz. 100. yıla özel 100 bin atama istiyoruz. Çocuğumla geldim buraya kızımı başka yere bıraktım. Bizim yerimiz okullar. Beden eğitimi branşım var 5 bin atama istiyorum. 10 senedir sınava giriyorum yaşlandım saçlarım ağardı. Yeter bu son bulsun artık.”

“ÜÇ YILDIR ATAMA BEKLİYORUM”

Betül Sakartepe (Afyonkarahisar): “Okul öncesi öğretmenliği bitirdim ve 3 yıldır atama bekliyorum. Biz 100 bin atama istiyoruz ve umarı artık bu sese kulak verirler. Herkes atanmak ve emeğinin karşılığını almak istiyor. Bugüne kadar öğretmen ataması hep çok düşük tutuldu. Bu yıl sesimizi duyup bu sayıyı artıracaklarını düşünüyoruz…”

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com