Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Samanyolu Galaksisi’nin En Özel Yıldızlarından, Rs Poppis’in Büyüleyici Sesi!…

Samanyolu Galaksisi’nin En Özel Yıldızlarından, Rs Poppis’in Büyüleyici Sesi!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bizimde içinde bulunduğumuz Samanyolu Galaksisi, pek çok muhteşem yıldızı bünyesinde barındırıyor. Bunlardan biri olan ve değişen yıldızlardan biri olan RS Poppis yıldızı, artık sadece görsel olarak değil ses olarak da deneyimleyebileceğimiz bir yıldız olacak.

SYSTEM Sounds tarafından bilim-sanat sosyal yardım projesi olarak hazırlanan ses dosyası, yıldızın Hubble Uzay Teleskobu tarafından elde edilen görüntüsünün sese dönüştürülmesiyle oluşturuldu.

Fiziki olarak bulunmamızın şu anki teknolojimizle imkansız olduğu yerleri teleskoplarla görüntülemek, insanlığın başardığı en büyük atılımlar arasında yer alıyor. Bunlarla birlikte görsel verileri işitsel verilere dönüştürmek, özellikle sınırlı görüşe veya körlüğe sahip insanların evreni deneyimlemesini sağlıyor.

Ayrıca zayıf sinyalleri ve görseldeki gürültüde kaybolabilecek bilgileri de ses yoluyla karşımıza çıkararak gözden kaçabilecek ayrıntıları da ortaya çıkarabiliyor. RS Puppis’in seslendirmesi sosyal yardım amaçlı gerçekleştirildi.

RS Puppis, Samanyolu Galaksisi’nde bulunan en iyi gözlemlenebilir değişen yıldızlar arasında yer alıyor. Bu açıdan zaten bu yıldız üzerinde çok fazla çalışma gerçekleşti. Hazırlanan ses dosyası ise bilimsel yönünden çok yeni bir bakış açısı sunmak NASA Goddard tarafından yayınlandı.

Sizi bambaşka bir yolculuğa çıkaracak RS Puppis yıldızının sesi:

https://www.youtube.com/watch?v=aG300vtQ1es

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com