Ana sayfa » Kültür-Sanat » Çiğdem Çimen-RIDVAN DEMİRCİOĞLU NAM-I DİĞER RIDVAN KAKO…

Çiğdem Çimen-RIDVAN DEMİRCİOĞLU NAM-I DİĞER RIDVAN KAKO…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sevgili Rıdvan Demircioğlu, Balıkesir’in Edremit ilçesinin Gazicelal Mahallesi’nde yaşayan müzisyen bir arkadaşımız. Kendisi, müziği ile Edremit Körfezi başta olmak üzere Anadolu’nun pek çok köşesinde mahallesini temsil etmektedir.

Müziğini dillere destan roman düğünlerinde ve diğer etkinliklerde icra eden ‘’Kako’’ lakaplı müzisyenimiz, sinema alanında da varlığını gösteren biri.

Kendi olanakları ile çektiği klipler ve kısa filmler ile de izleyenlerin beğenisini ve takdirini kazanmaya devam ediyor. Müzisyen arkadaşımız, geçtiğimiz 2021 yılında çekimleri Edremit Körfezi’nde gerçekleşen Göç Mevsimi filminde rol aldı.

Cem Davran, Hakan Gerçek ve Mahir İpek gibi birbirinden değerli sanatçılarımız ile birlikte çalışma olanağı bulan Kako Rıdvan, yeni projelere yelken açmak için sineme ve müzik alanında kendini geliştirmeye devam ediyor.

Gazicelal Mahallesi’nin yükselen yıldızı Rıdvan’ın ağabeyi de kendisi gibi oldukça başarılı bir müzisyen. Yaşar Dede lakaplı Yaşar Demircioğlu, Roman dünyasında Edremit Körfezi’ni layığı ile temsil eden değerli bir isim. Yaşar Dede, geçtiğimiz 2020 yılında Tekirdağ’ın Saray ilçesinde düzenlenen Roman Fest’de Kazdağları havası estirdi. Demircioğlu, yeni çalışmalarını kendisine ait Youtube kanalı ve diğer sosyal medya mecralarında dinleyicilerinin ilgisine sunuyor.

Yaşar Dede’nin kardeşi Rıdvan ile birlikte hayata geçirdikleri ortak çalışmaları oldukça başarılı. Müziğe âşık Demircioğlu kardeşlerin ortaya koyduğu eserler, sadece Roman dünyasında değil müziğe ilgi duyan herkes tarafından sevilerek dinleniyor. Bu parçalar, Edremit’in Gazicelal Mahallesi gibi Roman vatandaşlarımızın o güzel varlıkları ile zengin kıldıkları İbrahimce’de yaşayan gençlerimizin de umut kaynağı.

Bu mahallelerimizde yaşayan gençler, Yaşar Dede’nin ve Rıdvan Kako’nun müzik ile çıktıkları bu yolu kendileri için bir şans kapısı olarak görüyor. Kendilerine inanılıp güvenildiğinde ve gerekli imkânlar sunulduğunda eğitim ve iş hayatında iyi bir yere geleceklerine inanıyorlar. İşte bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı müzisyenlerimizin varlığı, özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın çok daha iyi koşullarda yaşamaları için oldukça önemli.

Edremit’in pırıl pırıl gençleri adına üstlenmiş olduğu bu misyonun farkında olan müzisyen arkadaşımız, dünya sinemasına kafa tutan Bollywood’u oldukça yakından takip ediyor. Kemal Sunal, Cüneyt Arkın gibi sanat dünyamızın unutulmaz isimlerini izleyerek büyüdüğünü dile getiren Rıdvan Kako, yazmış olduğu senaryonun bir gün mutlaka izleyiciler ile buluşacağına inanıyor.

Müzik sektöründen elde ettiği kazancı, bu hedefini hayata geçirmek için kullanıyor. Sevgili okurlarım, yukarıda belirttiğim gibi Rıdvan, bütün çalışmalarını kendi olanakları doğrultusunda gerçekleştiriyor.

Sanatın müzik ve sinema dallarında kendine özgü eserleri ve çalışmalarıyla yer alan Rıdvan Demircioğlu, etkili bir ses tonuna, akıcı ve düzgün bir diksiyona sahip. Ses renginin zenginliğini, yerel şivesi aracılığı ile fark ettiğimiz Demircioğlu, neden bir seslendirme sanatçısı da olmasın ki? Yeter ki, sahip olduğumuz değerlere sahip çıkalım. Ve onları bin bir emek harcayarak topluma sundukları çalışmalarında destekleyelim.

Sevgili okurlarım, deyim yerindeyse Edremit’in en güzel ve özel seslerinden biri olan Roman dünyasının temsilcisi konumundaki müzisyenimizin on parmağında on marifet. Böylesine yeteneğe sahip bir kimlik, inanıyorum ki gelecekte çok daha güzel yerlere gelecektir.

Edremit’in canım gençleri ve kadınları da çaresizliğin, karamsarlığın ve umutsuzluğun yok olup gittiğini görecektir Hayat verdikleri Çamtepe’nin, Çardaktepe’nin, Ağatepe’nin bütün Edremit Körfezi kucaklayan sokakların da sevgi ve iyilikler hâkim olacaktır. İnanın, bunu başarabilmek mümkün. İşte bundan dolayı; şimdi sanatın, sanatçının ve içimizden biri olan değerlerimizin yanında olma zamanı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com