Ana sayfa » Siyaset » VATANDAŞA, ÖTV’SİZ OTOMOBİL SÖZÜ VERDİ: “BİZ GELENE KADAR ARABA ALIMINI ÖTELEYİN” DEDİ…

VATANDAŞA, ÖTV’SİZ OTOMOBİL SÖZÜ VERDİ: “BİZ GELENE KADAR ARABA ALIMINI ÖTELEYİN” DEDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı çağrı ile 22.00’da açıklama yapacağını duyurmasının ardından belirttiği saatte video yayımladı.

Kılıçdaroğlu paylaştığı videoya, “Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Güzel günler yakın. Geçiş döneminde de mücadeleyi elden bırakmıyoruz. Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

“UZUN ZAMANDIR SOHBET EDEMEDİK…”

Milletimize başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum sözlerime. Terörle mücadelede şehit düşen evlatlarımıza allahtan rahmet diliyorum. Şehit ailelerimizin milletimizin başı sağolsun.

Uzun zamandır sohbet edemedik. Kısmet bugüneymiş. Bu akşam sizi neden davet ettşm evşme? Çok sorun birikti ve emin olun ki çok çetin bir mücadele veriyoruz. “Biz iktidara geldikten sonra bakarız” demiyoruz. Bu geçiş sürecinde çektiğiniz acıları olabildiğine hafifletmek için çok uğraşıyoruz.

“İNATLA, HAYAT KALİTENİZİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞAN CEBERRUT BİR İKTİDAR VAR KARŞIMIZDA…”

Güzel günler yakın. Ama geçiş sürecinde de mücadeleyi elden bırakmıyoruz. İktidara geldiğimizde ivedilikle ve kolaylıkla çözebileceğimiz sorunlar maalesef muhalefetteyken zaman alabiliyor.

İnatla, hayat kalitenizi düşürmeye çalışan ceberrut bir iktidar var karşımızda. Oysa milletimiz çok mütevazı, bir evi, bir arabası, güzel. huzurlu bir ailesi olsun istiyor. Sadece bu kadar. Hepsi bu. Bu bile çok görülüyor insanımıza.

“İKTİDAR ÇANTACILARA ÇALIŞTI…”

Bakın yoksulların, en savunmasızların üstü çizildi. Orta sınıfın altındaki haneler dibe düşürüldü. Özellikle tipik orta sınıf içi sınıfı çocuklarının basamakları tırmanarak standart atalama olasılığı ellerinden alındı. İktidar sadece ihalecilere, beşli çetelere, mafyalara, çantacılara çalıştı.

İşte bugün ivedilikle yapacağımız bir iyileştirmeyi hatırlatmak ve kritik bir çağrı yapmak için sizleri mutfağıma davet ettim. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV.

“İLK YAPACAĞIMIZ İŞ 1.6 MOTOR OTOMOBİLLERDE VERGİLERİ DÜŞÜRMEK OLACAK…”

Türkiye’de bir araç alırken dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV’yi ödüyoruz. Yetmiyor aracın bedeliyle birlikte bu verginin de vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz. Üstüne gümrük vergisi, motorlu taşıtlatr vergisi ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına?

Almanya’da 15 bin avro olan sıfır bir aracın fiyatı bizde vergilerle birlikte 500 bin lirayı aşıyor. Benim milletim Almanya’daki otomobilin tam iki katını ödüyor. Nüfusumuzun yüzde 95’inin sıfır araç alma ihtimali artık kalmadı.

Şimdi açıkça çağrı yapıyorum. İlk yapacağımız işlerden biri 1.6 motor otomobillerde vergileri bugünün yaklaşık 4’te 1’i oranına indirmek olacak. Biliyorsunuz, gençlerin ilk sıfır araba almaları için ÖTV yok demiştim. O baki.

Hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz. Özetle bu gün ikinci el olarak satılan arabanın parasıyla sıfır araba alabileceksiniz. Tek yapmanız gereken şimdilik araba alımını ötelemek. Ve kısa bir süre iktidarımızı beklemek. Bu kadar…

“BU ARABALAR SİZLERİN DE HAKKI…”

Ailenizle sıfır araba kokusu olan araçlara bineceksiniz. Bu arabalar sizlerin de hakkıdır. Altını çizeyim, bu bahsettiğim uygulama lüks araçlar için olmayacak. Açık konuşayım; zenginin, çok kazananın vergilendirilmesi taraftarıyım.

Bu ülkede çok kazanan, fakirin fukaranın hayatının iyileşmesi için de beyt-ül male katkıda bulunmak zorundadır. Saray yoksuldan aldı, varsıla, sermayeye verdi. Ben bu parayı yeniden yoksula transfer etmek için lüks tüketimden vergi alma taraftarıyım. Sermayaye karşı değilim. Ama herkesin kendi payına düşeni ödemesi gerekir.

“BİZLER İKTİDARA GELİNCEYE KADAR, ARABA ALIMINI ÖTELEYİN…”

Tekrar ediyorum. Bizler iktidara gelinceye kadar. araba alımını öteleyin. Arama almayın. Geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV’yi çizeceğiz. ÖTV’yi de lüks araç alanlara uygulayacağız. Onlar da güzel güzel ödeyecekler vergilerini ülkelerine.

Otomotiv sektörü de bana darılmasın. Onlar da biraz sabretsinler. ÖTV problemini çözdüğümüzde kayıplarını çok hızlı telafi ederler.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İKTİDARA: ONLAR İÇİN DE YOLUN SONU GÖRÜLDÜ…

Zaten böyle devam ederse onlar da biliyorlar ki onlar için de yolun sonu görüldü. Bu yüzden hep birlikte biraz sabır. Sonrası hepimiz için aydınlıktır. Kalın sağlıcakla…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com