Ana sayfa » Siyaset » “HERKESTEN ATTIKLARI İMZALARA SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ…”

“HERKESTEN ATTIKLARI İMZALARA SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Tahıl koridoru: Yazılı medyada gördük ki fiyatlar düşmüş. Bu tarihi başarıya verdiğimiz katkı Türkiye’nin önemli meselelerde rol oynamaya muhtedir olduğunu göstergesidir.

Sürecin ne kadar hassas olduğunu cuma günkü saldırıdan anlıyoruz. Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını istiyoruz. Burada bir başarısızlık hepimizin aleyhine olacaktır.

İsveç’in NATO üyeliği: İade taleplerimizin karşılanması için yanıt bekliyoruz. İsveç somut adım atmaktan çok uzakta gözüküyor. İsveç kesinlikle Türkiye’den bir taviz beklemesin.

Bu iş öyle zannedildiği gibi kolay bir iş değil. Bakın Makedonya 11 yıl sürdü. Biz orada da dostlara bunu söyledik. Madrid’deki bir davettir bir onama değildir. Bu davetin neticesi ne olacak? Onu da bu eylemler belirleyecek.

Olay sadece İsveç, Finlandiya böyle değil. Almanya da böyle… İskandinav ülkeleri de böyle…

Tahran zirvesi: İran ile ikili ilişkilerimizi ele alma fırsatı bulduk. İkili ticaret hacmimizi 30 milyar dolara çıkarma hedefimiz var. Şu an son durum 7,5 milyar dolar. Türkiye, İran’a yakışmıyor. Bu işi halletmek için avantajlarımız var. Bir kere İran’dan biz petrol alıyoruz. Doğal gaz alıyoruz. Bunu artıracağız. Bunu artırdık bu sayıyı yakalarız.

Putin ile olumlu bir görüşme yaptığımızı söyleyebilirim. Savaşın yarattığı menfi konular ve anlaşamadığımız konular tabii ki var. Astana Zirvesi çerçevesinde Suriye itilafının farklı vehçelerini istişare ettik.

Yunanistan meselesi: Bir, bir buçuk ay önce ‘gel bir yemek yiyelim’ dedim. Bu yemekte dedim ki aramıza üçüncü kişileri sokmayalım dedim. Aradan geçti 3 hafta. Amerika seyahatinde aleyhimizde çok şeyler söyledi. Davos’ta da benzer şeyleri yaptı. Kaldı ki sen de siyasetçisin ben de siyasetçiyim. Şunu bilmen lazım. Türkiye hakkında bir şey yaptığın zaman benim halkımı anlatabileceğim bir şeyler yapmam lazım. Efes Tatbikatını yapınca bunlar da bazı tatbikatlar yaptı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com