Ana sayfa » Kültür-Sanat » TAHTAKUŞLAR’DA KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ…

TAHTAKUŞLAR’DA KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tahtakuşlar Etnografya Galerisi’nde Selim Turan anısına düzenlenen 31. Uluslararası Sergi, bu yıl Türkiye ve Amerika’dan 25 sanatçının katılımıyla gerçekleşti.

4 gün süren kültür ve sanat etkinliklerinde ilk iki gün ressamların eserleri sergilendi. Birçok sanat dalında çalışmaların olduğu günde, M. Selim Kudar, Esma Kudar, Fevzi Karagöz, Nilgün Çağalı ve Mehmet Ali Tuzlu’nun canlı performansları büyük ilgi gördü, beğeni kazandı. İkinci gün Selim Kudar ve Çiğdem Çimen kitaplarını imzaladı.

Etkinliklerin 3. gününde ise, Kudart Sanat Atölyesi öğrencilerinin resim sergisi açıldı. Ahşap Oyuncak Atölyesi’ne katılan çocuklar, birbirinden farklı ahşap oyuncakları tasarladı. Ve bu tasarımlarını etkinlik alanında renklendirdi. Yoğun katılımının olduğu çocukların günü, oldukça keyifli ve eğlenceli anların yaşanmasına sebep oldu.

Son günde, Ali Tuncay’ın bağlaması eşliğinde sahneye çıkan semah ekibi Tahtacı Türkmenleri’nin yüzyıllardır sürdüğü geleneği izleyiciler ile buluşturdu. Tahtakuşlar ‘da unutulmaz anlar yaşandı.

Program, Adil Gazioğlu’nun türküleri ve Körfez Aşıkları’nın müzik dinletisi ile son buldu. Kudart Sanat Bahçesi’nde kültür ve sanat etkinlikleri yaz boyunca devam edecek…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com