Ana sayfa » Yerel » TOPTAN: “KİŞİ SEÇTİREN MASADA OLMAYACAĞIZ, İŞVERENLE PAZARLIK YAPMAYACAĞIZ…”

TOPTAN: “KİŞİ SEÇTİREN MASADA OLMAYACAĞIZ, İŞVERENLE PAZARLIK YAPMAYACAĞIZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Koç Holdingin işçi kıyımı dayatması karşısında TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisinde çalışan işçiler, işyerine kapanma eylemi başlatarak, baskıya karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Koç Holdingin TÜPRAŞ’a bağlı dört rafineride 87 işçinin isminin yazılı olduğu işten atılacaklar listesini Petrol-İş’e iletmesiyle yapılan görüşmelerde bir sonuç çıkmadı.

İşçiler Petrol-İş Genel Merkezinin sessiz kalarak sorumluluğu şubelere attığını söylerken, önceki gün Petrol-İş Genel Merkezi ve Koç Holding yönetimi arasında yapılan toplantıda sonuç çıkmayınca Petrol-İş Aliağa Şubesi gece saatleri itibariyle eylem kararı aldı. İşçiler, işyerine kapanma eylemine başladı.

Petrol-İş Aliağa Şubesi dün sabah rafineri içerisinde sendika işçilere açıklama yaparken, Star, PETKİM ve Ravago, Airliquide temsilcileri de rafineri içerisine girerek işçilere destek verdi. İşçiler 24 saat boyunca rafineri içerisinde işyerini terk etmeyerek eylemi sürdüreceklerini ifade etti.

‘İŞVERENLE PAZARLIK YAPMAYACAĞIZ..’

Evrensel’den Eren Saran’ın haberine göre, Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, “İşverenle 27 kişi üzerinden pazarlık yapmayacağımızı, buradaki sorunun yüz kızartıcı bir şey olmadığı takdirde arkadaşlarımız normal çalışma şartına döndükten sonra düzeleceğini söyledik. Ama işveren yetkilileri illa masada bir pazarlık olmasını ve bizim kişi seçmemizi istiyorlar. Sınıf mücadelemizde 27 kişi neyse 1 kişi de aynıdır. İşveren önümüzü tıkamaya çalışıyor. Daha önce bize gelinmiş olunsaydı biz görüşüp 27 arkadaşımızın da normal şartlarda çalışacağını düşünüyoruz. Bugüne kadar getiren ve tıkayanlar kimlerse sorumlular onlardır” dedi.

‘KİŞİ SEÇTİREN MASADA OLMAYACAĞIZ..’

Önceki gün yapılan görüşmeye ilişkin de bilgi veren Toptan, “Müzakerenin devam edilmesi kararı alındı. Evet devam etsin ama şartların yeniden belirlenmesi lazım. Müzakere eşit şartlarda olur ama özellikle bizi kişi seçmeye getiren durumda Aliağa Şube olarak biz o müzakere masasında olmayacağız” diye konuştu.

Alınan eylem kararı kapsamında tüm işçilerin rafineride olacağını aktaran Toptan, “Tüm vardiyalar burada olacak. Hem içeride hem de dışarıda, sadece burada da değil tüm sosyal medyada devam edeceğiz. Burada yapılmak istenen sadece 1 işçinin çıkarılması değil 87 işçi üzerinden 4 bin kişiye mesaj vermek. Biz burada kararı kendi organlarımızda, tüm temsilcilerimizle aldık. Buradan Türkiye’ye mesaj verilmeye çalışıyor. TÜPRAŞ işçisi, PETKİM, Star, Ravago, Solufert işçilerinin yanlarında olduğunu biliyorlar. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ASIL MESELE KURALSIZLIĞI KURAL HALİNE GETİRMEK..’

TÜPRAŞ işçileri rafineride eyleme devam ederken Petrol-İş Aliağa Şube yönetimi sendika binasında bir basın açıklaması düzenledi. Şube Başkanı Hasan Toptan, PETKİM, Star, Ravago, Airliquide ve Solufert işçilerinin de bu süreçte asla TÜPRAŞ işçilerini yalnız bırakmayacaklarını belirterek, “Burada kayıtsız kalamayız. Benim örgütlü olduğum yerde böyle bir anlayış yok. Burada bir kişiye bir saldırı varsa komple Aliağa Petrol-İş’e, Petrol-İş Genel Merkezine saldırı vardır. Buna topyekün karşı geleceğiz” dedi.

2018 yılından beri Koç Holdingin TÜPRAŞ işçisine sistematik olarak baskı yaptığını dile getiren Toptan, “İşveren ben senin kafanı kaldırmana izin vermeyeceğim, baskıyla yönetmeye devam edeceğim diyor. Burada yapacağın her baskıyla bir kişinin hatası Aliağa’ya mal olur” ifadelerini kullandı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com