Ana sayfa » Siyaset » İYİ PARTİ İZMİR: “CUMHURİYET İLE HESABI OLAN KİM VARSA İLK SEÇİMDE SANDIĞA GÖMECEĞİZ..”

İYİ PARTİ İZMİR: “CUMHURİYET İLE HESABI OLAN KİM VARSA İLK SEÇİMDE SANDIĞA GÖMECEĞİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için Gündoğdu Meydanı’nda toplandı. İzmir Türk Koleji’nin bando ekibinin önderliğinde başlatılan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

“İLK SEÇİMDE GÜLE GÜLE DİYECEĞİZ..”

Törende konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar; “En önemli günlerin birinde birlikteyiz. Bundan tam 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları Samsun Tütün İskelesi’ne indi. 622 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu, 1683 yılında 2. Viyana Kuşatması sonrasında şehir şehir topraklarını kaybetti. Elimizde sadece Anadolu coğrafyası kalmıştı ve o sırada da İngiliz donanması Boğaz’daydı.

Padişahın vermiş olduğu bir evrakla Tütün İskelesi’ne çıkan Atatürk’ün kafasında, tam bağımsız ve yüzünü batıya dönmüş, muasır medeniyet seviyesine ulaşmış yepyeni bir Cumhuriyet ve Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmak vardı. Yol arkadaşlarıyla beraber bunun ilk işareti olan 20 Nisan 1920’de önce Meclis’i açtı sonra da devletin kuruluşunu sağladı. 9 Eylül 1922’den sonra 1923 yılına giderken Tarihi Lozan Antlaşması ile artık Cumhuriyet’in ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin mukavelesini imzalamış ve imzalatmıştır.

Bu topraklarda bugün eğer rahat nefes alıp veriyorsak, özgürce yaşıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. İçinden geçtiğimiz bu süreçte Cumhuriyet ile hesaplaşmaları olan, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin temel değerlerine karşı duran her kim varsa bilsin ki yapılacak ilk seçimde onlara güle güle diyeceğiz” şeklinde konuştu.

“SANDIĞA GÖMECEĞİZ..”

“Dün ben çocuktum önce 23 Nisanları kutladık” ifadelerini kullanan Kırkpınar, “Sonra lisede 19 Mayısları kutladık. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıktık. Bundan sonra da yeni nesil, 7’den 70’e, genciyle, kadınıyla, ihtiyarıyla yani her bir ferdiyle Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkacağız. Çok güçlü bir milletiz. Bundan hepiniz emin olabilirsiniz. Biz umudumuzu sonuna kadar koruyacağız. Umudu sağlam tutup, yarına emin ve sağlam bir şekilde bakacağız. O gün geldiğinde de Cumhuriyet ile hesabı olan kim varsa hepsini o sandığa gömeceğiz” dedi…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com