Ana sayfa » Kültür-Sanat » ÇİĞDEM ÇİMEN’DEN: “SARIKIZ NASIL KURTULUR?…”

ÇİĞDEM ÇİMEN’DEN: “SARIKIZ NASIL KURTULUR?…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

‘’Kazdağ Çiğdemi’’ imzasıyla tanınan Çiğdem Çimen, ‘’Sarıkız Nasıl Kurtulur’’ adlı 3. Kitabını Kafekültür Yayınları tarafından yayınlanmasıyla birlikte okurlarıyla birlikte buluşmaya başladı. Çimen’in Altınoluk Köyü’nde Mahzen Sanat Evi’nde yapılan imza günü büyük ilgi gördü.

Çimen, ‘’ Her karesi emek dolu Mahzen Sanat Evi’nde, sevgili okurlarımın karşısına çıkmak benim için büyük bir onur ve mutluluktur. Bana bu fırsatı sunan Ventorium Sanatçısı sevgili Filiz Özaydın’a, ne kadar teşekkür etsem az kalır. Bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan bütün herkese sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız ‘’ dedi.

KAPAK YAZISI..

Sarıkız efsanesinin ne kadar gerçek olduğu aklınıza hiç geldi mi? Yoksa efsane olduğu için mi Sarıkız’a bu denli inanıyor ve onu hiç unutmuyoruz. Yani Sarıkız ne kadar efsaneyse o kadar gerçek bizim için.

Öte yandan Edremit’in şairi Mustafa Seyit Sutüven’in dizeleri Sarıkız’ı İlyada’nın Penelope’sine yaklaştırmıyor mu?

“Öyle füsunludur bu yer, / Şi’rine borçludur Homer. / Çünkü senindir İlyada.”

Ne yazık ki Ortadoğu’nun en batı ucundaki bu güzel coğrafyada da Penelope’den Sarıkız’a Ege’den tüm dünya denizlerine ve kıtalarına kadar hiçbir yerde çok da değişmeyen, Kadın’ın hüzünlü yazgısı yaşanıyor. Kadınların çileleri, fedakârlıkları ne kadar fazla ve ağırsa o denli efsaneleşiyor, çünkü kadın şiddeti ve kadınların yaşadıkları haksızlıklar karşısında gerçek dünyada normal koşullarda kadınlar için bir hayat sunmuyor insan uygarlığı. Aynı şekilde doğaya, hayvanlara, toprağa ve iklime de…

Peki neden?

Bu kitabın öznesi, doğa, kültür ve çevre konularında her türlü eylem hareketlerinin içinde hem aktivistliği hem de yazarlığıyla yer alan Çiğdem Çimen, yani namı diğer Kazdağ Çiğdemi’nin ta kendisi. İşte o, SARIKIZ NASIL KURTULUR kitabında bu sorunun en yakıcı, gerçek yanıtlarını arıyor; insanın, haklının ve adaletin hep yanıbaşında.

O, Penelope’nin ve Sarıkız’ın kız kardeşi.

ÇİĞDEM ÇİMEN Nam-ı Di ğer Kazdağ Çiğdemi:

1987 yılında Erzurum’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Aynı zamanda Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisidir. Balıkesir’de yaşamaktadır. 2018 yılından itibaren Balıkesir24 Saat Haber Sitesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır.

İlk eseri Merhaba Umuda Selam, 14 Şubat 2020 tarihinde yayınlandı. İkinci kitabı Kaz Dağı Olmak ise Kasım 2021’de çıktı. Yazıları ile çeşitli haber sitelerinde, gazete ve dergilerde yer almaya devam etmektedir.

Yazar, Edremit Körfezi başta olmak üzere bütün Kuzey Ege’yi kendine yaşam alanı olarak seçmiştir. Bölgenin doğal ve kültürel varlıklarına sahip çıkmayı ve bütün değerlerini tanıtmayı, korumayı ve olduğu gibi geleceğe aktarmayı kendine bir görev edinmiştir.

Kaz Dağı’nın endemik bitki türlerinden biri olan Çiğdem’in adını taşımasından dolayı çok uzun zamandır kendisi Kazdağ Çiğdemi lakabı ile anılmaktadır.

Kendini Kaz Dağı’nda Babadağ ve Tozlu Yaylası mevkiinde yetişen Çiğdem Çiçeği ile özdeştiren yazar, bu anlamlı ve değerli lakap ile tanınmanın hakkını vermek adına değerli okurlarından aldığı destek ve güç sayesinde çalışmalarına, yazılarına ve gezilerine devam etmektedir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com