Ana sayfa » Güncel » EYT’NİN SİYASİ PARTİ LİDERLERİ İLE ZOOM TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR..

EYT’NİN SİYASİ PARTİ LİDERLERİ İLE ZOOM TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanlar 25 Aralık tarihinde CHP lideri Kemal KILIÇDAROĞLU ile yaptıkları zoom toplantıları serisine 22 Ocak Cuma ( dün akşam ) ‘da Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih ERBAKAN ile devam ettiler.

EYT’ lilerin bugün İYİ Parti Lideri Meral AKŞANER ve Gelecek Partisi lideri Ahmet DAVUTOĞLU ile de görüşmeleri bekleniyor.

BORÇ-FAİZ-ZAM-VERGİ EKONOMİSİ..

Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK’ ın “Yıllarca devletine vergisini ödemiş ve emeklilik hakları ötelenmiş bir kuşağız. Talebimizin karşılığını fazlasıyla ödemiş bir topluluk olarak; haklarımız üzerinden maliyet hesaplaması yapılmasını kabul edemiyoruz.

Haklarımızın bizlere teslim edilmesi halinde de devletimize asla yük olmayacağımızın bilincindeyiz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine; Dr. Fatih ERBAKAN; hükumetin kaynakları paylaşımda adaletli davranmadığı konusunun altınız çizerek “Borç, faiz ve bunları karşılamak üzere de zam ve vergi kavramları üzerine kurulmuş olan bir ekonomi politikası uygulanıyor.

Memura, emekliye, EYT’ liye gelince sineğin yağı hesaplanıyor ama imtiyazlılara gelince devletin kaynakları sular seller gibi akıtılıyor” sözleri ile iktidarı eleştirdi. Kaynakların doğru ve adaletli paylaşımı ile EYT dahil olmak üzere bir çok mağduriyetlerin çözümünün mümkün olduğunu belirtti.

AYLIK BAĞLAMA ORANI ( ABO ) SORUNU..

Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK, aylık bağlama oranları konusunda geçmişte %78 olarak uygulanan ABO oranlarının 2000 yılındaki bir düzenleme ile %40 lı oranlara 2008 yılında da %28’ e kadar düşürüldüğünü ve bunun emekli olunduğu zaman insanca yaşamaya uygun olmayan oranlarda emekli maaşlarının bağlanmasına yol açtığını ifade etti.

Erbakan, yönetime gelir gelmez ilk olarak işçi ve çalışanların maaşlarının en az %50 oranında artırılacağını ifade etti. Milletin refah seviyesinin arttırılması halinde ekonominin ivme kazanacağını ve devletin daha yüksek miktarlarda vergi geliri seviyesine ancak bu yola ulaşabileceğini söyledi.

DEVLETİN İTİBARI..

Görüşme sırasında “Devletin itibarı, vatandaşa verdiği değerle ölçülür. Bu değer de laf ile olmaz. Kaynakların adaletli paylaşımı ile olur” şeklinde konuşan Erbakan; dolar cinsinden ödeme garantili ihaleler ile açılan otoyol ve köprülerde; 2014-2020 yılları arasında sadece döviz farkı ödemesinin 18,4 milyar USD yaklaşık olarak 140 milyar TL olduğunu belirtti. Bu para ile 1,5 milyon EYT’ linin emekli edilip; 5 yıl boyunca da maaşlarının verilebileceğinin altını çizdi.

PAYLAŞIMDA ADALET, YÖNETİMDE ADALET..

Kaynak yaratmak için borçlanma, devlet varlıklarını satma ve 83 milyonun sırtına yüklenen vergilerden başka yöntemler geliştiremeyen iktidarı eleştiren Erbakan; “Neredeyse nefes almaya bile vergi alınacak olan ülkede imtiyazlı 5 holdinge toplam 128 defa vergi muafiyetinin uygulanması kabul edilemez” dedi. Milli görüşün en temel iki unsurunun Paylaşımda adalet ve Yönetimde adalet olduğunu vurguladı.

NOTER TASDİKLİ TAAHHÜTNAME VE AÇIK OTURUM DAVETİ..

Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK’ ın “Muhalefet partilerinin EYT’ ye olan desteklerini hepimiz biliyoruz, görüyoruz; ama siyasette meydanlarda verilen sözlerin, seçim beyannamelerine eklenen vaatlerin yerine getirilmeden siyaset yapmaya devam edildiğine de tanık oluyoruz.

Siz eğer yönetime gelirseniz EYT konusunu net bir şekilde çözeceğinize dair şimdiden noter tasdikli taahhütname verebilir misiniz?” sorusuna Erbakan, “ Elbette, bu konuyu parti yönetiminde de gündeme getiririz. Ama bana kalırsa bu taahhütname verilmelidir. Aksi halde Millete verilen sözler tutulmayacaksa yapılan siyasetin ne anlamı var.” Şeklinde cevap verdi.

Dr. Fatih ERBAKAN, Fox TV ekranlarında yapılması planlanan, siyasi parti liderlerini bir araya getirecek olan açık oturum programı davetine de memnuniyetle iştirak edeceklerini belirtti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com