Ana sayfa » Güncel » Doğan Türker-HAK VERİLMEZ ALINIR, MÜCADELE EDENLER HEP KAZANIR..

Doğan Türker-HAK VERİLMEZ ALINIR, MÜCADELE EDENLER HEP KAZANIR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Mücadele edersek başaracağız dedik, ve yine diyoruz eyyy  EYT,li kardeşlerim ,staj mağduru kardeşlerim, GSS mağduru kardeşlerim, ABO mağduru kardeşlerim kısaca sosyal güvenlik sisteminde mağdur olmuş ,TC vatandaşı kardeşlerim..

Gelin daha da güçlenelim, gelin hep birlikte daha güçlü bir şekilde mücadele ederek haklarımıza kavuşalım. EYT/SYD dernekleri etrafında birleşerek güç olalım.
 
Bu gün örgütlü olmanın birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk, Marmara Federasyonu ve Tüm illerdeki EYT/ SYD Derneklerinin mücadelesi ile GSS (Genel sağlık sigortası)pirimleri 31 Aralık 2021 tarihine kadar ötelenmiştir. Bu, örgütlü gücün başarısıdır. Güçlü bir şekilde sesimizi duyurmanın başarısıdır.

Ha bu doğru bir uygulama değil tabiki. Bu sadece yaraya bir pansuman olmuştur. Devlet hala yanlış uygulamasına yanlış kararlarla çözüm bulmuştur.
Bu parayı (pirimi)hiç almaması gerekirken.

Yanlış alınmış bu kararla ne yapıyor Devlet hala insanları borçlandırıyor, bu parayı senden hiç almayacağım, sen 30-yıl 35 yıl bu devlete vergini vermişsin, bundan sonra sana bakmak benim borcumdur demiyor.

Ne diyor, GSS pirimini 31 Aralık 2021 sonuna kadar  yatırma, git hastanede muyaneni ol, eczaneden ilacını al… amma Devlete de borçlan. İlerİde bu parayı senden alacağım, sen ödemezsen hacizle alacağım diyor..

Olamaz, böyle bir uygulama olamaz, böyle bir yanlış, GSS pirimi tamamen kalkmalı, yaralıya pansuman değil onu ayağa kaldıracak, iyileştirecek çözüm bulunmalı.
 
Bunun birinci önceliği de ivedi olarak EYT ye çözüm olmalı. Aylık bağlama oranlarının emekli olunca insanca yaşanır bir maaşla olmalı.

Bazı meslek gruplarına tanınan Staj başlangıcının sigorta başlangıcı hakkının bu ülkede iğneden-ipliğe emeği olan meslek lisesi öğrencilerine de tanınmalı.
   
Değerli kardeşlerimiz, Bu gün başardıysak yarında daha iyilerini başaracağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yeterki bizler EYTSYD derneklerine detek olup birlikte daha da güçlü şekilde mücadelemizi verelim.
   
EYTSYD dernekleri olarak talep etmiş olduğumuz haklarımızı ya verecekler ya verecekler. Vermiyorum diyenler gidecek, vereceğim diyenleri getirerek bu haklarımızı alacağız. Her şey bizim elimizde..
 
Saygılarımla..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com