Ana sayfa » Güncel » Mustafa Küpçü-AH ŞU EMEKLİLER OLMASA!…

Mustafa Küpçü-AH ŞU EMEKLİLER OLMASA!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Bildiğiniz gibi, yurdum ekonomisi şaha kalkmış durumda! Her gün daha bir iyiye gidiyoruz! Yıl sonunda tek haneli enfasyonu da göreceğiz! E, durum buysa, bu ülkenin emeği ile yaşayan insanlarının ve emeklilerin de daha REFAH içinde yaşayabilmeleri gerekmez mi? 

Ancak, açıkça söylenmese de, SGK-Sosyal Güvenlik Kurumu’nun “gelirgider dengesi” bozuk! Siyasi iktidar, özellikle emeklilerimize “REFAH İÇİNDE YAŞAMA” olanağı sağladığına göre; “emeklilerimiz de biraz fedakarlık etmeli, yılda birkaç kez yurt dışına çıkıp gezmek yerine biraz SGK’ya destek olmalı diye düşünmüş.

Eğer, bilgi doğruysa ve gerçekleşirse; · Muhalefetin önerisi ile yılda iki kez, dini bayramlarda verilen “emekli ikramiyeleri” kaldırılacak mış! · Maaşlardan yüzde 5 “katkı payı” kesilecek miş! · Reçete ve muayene katılım paylarına zam yapılacak mış! · 

Emeklinin 50 yaş altı dul eşine maaş bağlanmayacak mış! Aklı başında bir iktidar bunları YAPAMAZ! İşin “kara mizah” yönü bir yana, bazı acı gerçeklerin de altı çizilmeli; Örneğin, bu ülkede “çalışan ve prim ödeyen insan sayısı ile emekli sayısı arasında büyük bir dengesizlik var. Tamam da, bunun sorumlusu emekliler mi? 

Siyasi iktidar, “ÜRETKEN BİR EKONOMİK DÜZEN” oluşturamıyor, bu nedenle İŞSİZLİK artıyorsa, bu bozuk ekonomik düzende pek çok işletmede “SİGORTASIZ ve VERGİSİZ” yani “KAYIT DIŞI” işçi çalıştırılıyor ve bu rezalete göz yumuluyorsa, emeklilerin suçu-günahı nedir? Peki, SGK-Sosyal Güvenlik Kurumu doğru dürüst çalışıyor mu? EHİL ellerde mi? 

Bu konuda, SAYIŞTAY RAPORLARI dikkate alınmalı… İşte bir örnek; · “SGK’da ölülere aylık ödendiği, sigortasız işçi çalıştıran patronların teşviklerden yararlanmaya devam ettikleri, bazı işletmelerin kayırlarda yer almadığı, 38 milyarlık yedek ödeneğin sıfırlandığı” Sayıştay raporları ile tespit edildi…( 4 Ekim 2018) SAYIŞTAY Raporlarına göz atıyoruz;

“Karayollarında, Bütçe Yasası’na aykırı olarak, yatırım programında yer almayan projeler için 972 milyon lira harcanmış! 

( 2 Ekim 2013) · Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin “Yolcu garantisi tutmadı, devlet kasasından 125 milyon lira uçtu!” ( 14 Ocak 2016) · “PTT’nin 2016’da yaptığı “temsil ve ağırlama” gideri 6.6 milyon liraya ulaştı! · Elektrik faturalarından 793 milyon lira toplayan TRT, 8 bin personeli olmasına rağmen, kurum dışı yapımlar için 2016 yılında 1 milyar TL. ödedi! 

Zarar 5 milyar TL. ( 2018 ) · Köprü ve otoyollarda 107 milyon liralık geçiş bedeli kayıp! · SGK kestiği cezaları zamanında tahsil edemedi, devlet 22.5 milyon zarar etti! ( 2018 ) · SARAY’a geçen yıl 658 milyon lira harcandı. Sadece mutfak masrafı 2.6 milyon TL. ( 4 Ekim 2018) · Devletin kesesinden dernek, vakıf, birlik, kuruluş, sandık gibi kurumlara yapılan yardım 3.7 milyar TL’yi aştı! 

( 5 Ekim 2018) Ezcümle; SAYIŞTAY raporlarında, Devlet’in nasıl büyük zararlara uğratıldığına dair, birçok örnek var! Devlet’te SAVURGANLIK, usulsüzlük ve yolsuzluk inanılmaz boyutlarda. Ama, “BEDEL ÖDEMEYE” gelince, gözler öncelikle emekliye ve düşük ücretlerle çalışan insanlara dikiliyor! VERGİ AFLARI ile, vergisini ödemeyen uyanıklara piyango çıkıyor, 

YAZLIK-KIŞLIK SARAYLAR, UÇAK ve LÜKS OTOMOBİL furyası için büyük bedeller ödeniyor, sonra fatura emekliye çıkarılıyor! “Toplumsal tepki” olmadığı sürece, başta emekliler olmak üzere vatandaşın üzerindeki YÜK daha da artacak!

Emekliler uyanıp HAK ARAMA BİLİNCİ ile mücadele etmedikçe bu sömürü sona ermeyecek!..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com