Ana sayfa » Kültür-Sanat » ALİAĞA’DA ASEV THM’DEN TÜRKÜ ŞÖLENİ..

ALİAĞA’DA ASEV THM’DEN TÜRKÜ ŞÖLENİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Türk Halk Müziği (THM) korosu “Solistler Geçidi” ile türkü severlerin karşısına çıktı. Koroda yer alan koristlerin solo performans sergilediği gecede Aliağalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu.

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen konserde THM korosunda yer alan 8 korist çeşitli yörelere ait türkülerini solo olarak seslendirdi. Türkü tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği gecede solistler, yaklaşık bir saat boyunca sahnede kaldı.

Koro şefi Ali Hikmet Gökçen yönetmenliğinde gerçekleşen konserde Sivas, Amasya, Rize, Denizli, Selanik, Kahraman Maraş, Afyonkarahisar ve Kırıkkale yörelerinden 16 türküye yer verildi.

GÖKÇEN; “SOLİSTLER GEÇİDİMİZ DEVAM EDECEK..”

Ekim ayından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden ASEV THM Koro Şefi Ali Hikmet Gökçen, “Bu akşam 8 koristimizle birlikte Türkiye’nin çeşitli yörelerinden türkülerle Aliağalılara bir müzik ziyafeti gerçekleştirdik.

“Solistler Geçidi” olarak adlandırdığımız bu programımızı her ay düzenli olarak yaparak, konserlerde solo performans sergileme şansı olmayan koristlerimize de fırsat vermiş olacağız. Katkılarından dolayı Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ederiz” dedi.

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com