Ana sayfa » Yerel » EKOL YAPI EMEKÇİSİ HAKKINI İSTİYOR..

EKOL YAPI EMEKÇİSİ HAKKINI İSTİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Petkim’in taşeron firmalarından biri olan ve endüstriyel boru montaj işleri yapan Ekol Yapı adlı firma 100’e yakın işçisini mağdur etti.

Firmanın çalışanlarının ifadesine göre Ekol Yapı bu ayın 8’inde iflas ettiğini ve konkordato ilan ettiğini öne sürüp işçileri işten çıkardı, ayın 20’sinde bütün alacaklarının ödeneceği sözünü verdi. Verilen sözün üzerinden 3 gün geçmesine rağmen ödeme yapılmayınca çalışanlar bu sabah Petkim’in giriş kapısı önünde toplandı.

İşçilerden Selçuk Şimşek, İrfan Güler ve Yusuf Arslan Boğa yaşadıkları durum ile ilgili şunları söyledi;

“KİŞİ BAŞI 7-8 BİN LİRA ALACAĞIMIZ VAR, SÖZ VERİLDİ, ÖDENMEDİ..”

“Abi firma ayın 8’inde iflas ettim diyerek hepimizi işten çıkardı. Yaklaşık 100 kişiyiz. Bize bu ayın 20’sinde bütün alacaklarımızı ödeyeceklerine dair söz verdiler. Kişi başı 7-8 bin lira civarında alacağımız var. Birde maaşlarımızı asgari ücretten gösterip vergi kaçırıyorlarmış. 

“SENDİKA TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞÜP YARDIMCI OLMALARINI İSTEDİK..”

İşverenle bağlantı kuramayınca durumumuzu Petrol-İş Sendikasına ilettik. Arkadaşlar Sendika temsilcileriyle görüşüp durumu aktardılar. Sendikacı arkadaşlar Petkim işvereniyle görüşüleceği ifadesinde bulundular. Bizim talebimiz Petkim’in devreye girip sorunu çözmesi.

“BİZLER SADECE EMEĞİMİZİN, ALINTERİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ..”

Kış geliyor, hepimiz mağdur durumdayız. Borçlarımız var, kredi kartlarımızı ödeyemiyoruz. Petkim yönetimine çağrıda bulunuyoruz. Firma ile temasa geçip alacaklarımızın ödenmesini  sağlasınlar. Bizler sadece emeğimizin, alın terimizin karşılığını istiyoruz, size de sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ediyoruz..”

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com