70’LİK JİNEKOLOG PROF’A, HASTALARINA CİNSEL SALDIRIDAN, 23.5 YIL HAPİS CEZASI!

KUZEYEGEHABER-Mahkeme Fecri Sevilen’i, iki mağdura yönelik “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan 11 yıl 8’er ay olmak üzere toplam 23 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü celseye, tutuklu sanık Fecri Sevilen getirildi. Duruşmada mağdur kadınlar R.T. ve A.D. de ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada, mütalaasını bildiren savcı, sanığın kendisine tedavi amacıyla gelen kadınları cinsel yönden uyarıp sıvı alması ve bu sıvı üzerinde test yapması gerektiği yönündeki sözlerle kandırarak cinsel organlarına parmak sokmak suretiyle “Nitelikli cinsel saldırı” suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek cezalandırılmalarını talep etti.

Tahliyesini talep etti..

Savcının mütalaası üzerine savunması sorulan sanık Fecri Sevilen ise “45 yıllık meslek hayatımda ilk kez bu kadar onur kırıcı bir durumdayım. Tutuklu kaldığım süre içinde vicdanımı sorguladım ancak asla kul hakkına girmedim. Yaşım 70’e yaklaşırken ruhsal, bedensel ve akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Jinekolojik muayene her zaman farklıdır. Her hasta genital bölgesini açar.

Bazen yanlış yorumlamalar olabilir. Şikayetçilerin beyanından öte kesin ve inandırıcı deliller bulunmamaktadır. Ben yemin ediyorum ki cinsel dürtü ile yaklaşmadım. Beraatimi aksi görüşteyseniz tahliyemi talep ediyorum” dedi. Sanık Fecri Sevilen son sözünde de, “Aklımdan intiharlar geçiyor. Ben kul hakkı almadım. Vereceğiniz cezadan önce tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Toplam 23 yıl 4 ay hapis cezası verildi..

Mahkeme heyeti, “Özel hayatın gizliliği” suçundan sanık Fecri Sevilen’in beraatine hükmetti. Heyet, sanık Fecri Sevilen’in “Nitelikli cinsel saldırı” suçunu işlediğinin sabit olduğu vicdani kanısına varıldığı gerekçesiyle TCK’nin 102/2. maddesi uyarınca suçun işleniş şekli, sanığın hekime güvenerek teşhis ve tedavi için kendisine müracaat eden mağdurun bu güvenini kötüye kullanması ve mesleğinin sağladığı imkân ve yetkileri kötüye kullanarak bu suçu işlediği hususlarını dikkate alarak alt sınırdan uzaklaşarak karar verdi.

Heyet, sanığa önce iki kadın için ayrı ayrı 14’er yıl hapis cezası olmak üzere toplam 28 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemden sonra ve yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alan heyet takdiri indirim yaparak her iki kadına yönelik eylemi 11 yıl 8’er ay olmak üzere toplamda 23 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi. Sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi. Heyet, ilk celse verilen yayın yasağı kararını da kaldırdı.

Suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi..

Mahkeme ayrıca herhangi bir adli işlem yapılmadığı anlaşılan, 6 Mayıs 1998 tarihinde S.E. isimli hastasına yönelik eylemi ile 2007 tarihinde Ç.K’ye yönelik eylemleri yönünden gereğinin takdiri için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yazılmasını da hükme bağladı.

İddianame..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Fecri Sevilen’in tedavi için muayenehanesine gelen ve muayene sırasında beden ve ruh bakımından kendilerini savunamayacak durumda olan iki kadını, nüfuzu kötüye kullanarak cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürülmüştü..

Kaynak-Gerçek Gündem

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

SOLAKOĞLU: “SOĞAN FİYATI KIŞIN GÖZ YAŞARTACAK…”

KUZEYEGEHABER-CHP Tarım ve Orman Gölge Bakanı Sencer Solakoğlu, Karacabey’de...

ÜNLÜ İSİMLER AHBAP SORUŞTURMASI KAPSAMINDA İFADE VERECEK…

KUZEYEGEHABER-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap Derneği’ne ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında...

AKARYAKITA ZAM YAĞMURU SÜRÜYOR, SIRA BU KEZ BENZİN DE…

KUZEYEGEHABER-ABD-İran geriliminin zirve yapmasıyla birlikte küresel enerji piyasalarında da...

TOPRAKLA BULUŞTULAR, HASAT SEVİNCİNİ BAŞKAN TUGAY’LA PAYLAŞTILAR…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mahalle Bostanlarında...

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAÇAK MOLOZ DÖKENLERE DRONLU TAKİP…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaçak hafriyat dökümlerine karşı dron destekli...

Başlıklar

SOLAKOĞLU: “SOĞAN FİYATI KIŞIN GÖZ YAŞARTACAK…”

KUZEYEGEHABER-CHP Tarım ve Orman Gölge Bakanı Sencer Solakoğlu, Karacabey’de...

ÜNLÜ İSİMLER AHBAP SORUŞTURMASI KAPSAMINDA İFADE VERECEK…

KUZEYEGEHABER-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap Derneği’ne ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında...

AKARYAKITA ZAM YAĞMURU SÜRÜYOR, SIRA BU KEZ BENZİN DE…

KUZEYEGEHABER-ABD-İran geriliminin zirve yapmasıyla birlikte küresel enerji piyasalarında da...

TOPRAKLA BULUŞTULAR, HASAT SEVİNCİNİ BAŞKAN TUGAY’LA PAYLAŞTILAR…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mahalle Bostanlarında...

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAÇAK MOLOZ DÖKENLERE DRONLU TAKİP…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaçak hafriyat dökümlerine karşı dron destekli...

TEMA VAKFI GÖNÜLLÜLERİNE TAHLİYE…

KUZEYEGEHABER-NATO Zirvesi öncesi yapılan operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan TEMA...

ÖZEL: “YENİ PARTİ SADECE CHP’LİLERLE SINIRLI OLMAYACAK…”

KUZEYEGEHABER-Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin 21 Mayıs...

CHP’DEN BİR GÜNDE 400 BİN İSTİFA!…

KUZEYEGEHABER-CHP’nin Ocak 2026’da 1 milyon 922 bin 757 üyesi...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler