Ana sayfa » Yerel » “BEN YETKİYİ HALKTAN ALDIM, İSTEDİĞİMİ ÇIKARIRIM, İSTEDİĞİMİ ALIRIM”

“BEN YETKİYİ HALKTAN ALDIM, İSTEDİĞİMİ ÇIKARIRIM, İSTEDİĞİMİ ALIRIM”

Yazar: Erdinç Şahin
2 comments

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesi haziran ayı olağan meclisi, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde toplandı. Meclis salonunda yapılan toplantının gündeminde, başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önergeler yer aldı. Meclis üyelerinin oylamasına sunulan 39 madde tek tek oylandı.

7 Mayıs 2019 ve 10 Mayıs 2019 meclis tutanaklarının okunup oylanması ile başlayan Aliağa Belediyesi meclis toplantısı başkanlıktan gelen önergelerin meclis üyelerinin görüşüne sunulmasıyla başladı. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında 1-3-4-5-6-7-8-11 ve 12’nci maddeler oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

2’nci madde İmar ve Plan Bütçe Komisyonuna hava edilirken 9.madde Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Esnaf Komisyonlarına gönderildi. 13 ve 14’üncü maddeler oy birliği ile kabul edildi. 10’uncu madde ise oy çokluğu ile reddedildi.

Başkanlıktan Gelen Önergelerin oylanmasının ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi. Komisyon raporları kapsamında oylanan 22 maddenin tamamı komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU KURULDU

Belediye meclis üyeleri tarafından başkanlık makamına ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’ kurulması yönünde sunulan gündem dışı önerge oy birliği ile kabul edildi. 10 ay boyunca görev yapacak olan komisyona; Seçil Adalet Işık, Gülten Taşbaş, Savaş Dağdeviren, Burhan Kızıl ve İsmail Meşe oy birliği ile seçildi.

Bu arada, dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Av.Hakan Turan’ın grup üyeleri adına hazırlanan soru önergesini sunması sırasında, geçen seçimlerde Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Yukarı Şehit Kemal Mahallesi’nde yaptığı” konuşmada;

“Hatice teyzemin evinde çocuğunun önüne koyacak bir ekmeği, çorbası yoksa bunun vebali bendedir. Yüksekköy ‘de Hasan Amcamın sobasına atacak bir odunu yoksa vebali bendedir. Fatma Teyzem hastaneye gidemiyorsa, ilacını alıp tedavi olamıyorsa vebali bendedir.” şeklindeki sözlerini hatırlatarak;

“Ramazanda hamile olduğu halde işten çıkardığınız, hastane kapılarında iğne yaptırmak için para bulmaya çalışan işçilerin vebali de sizdedir” demesi üzerine tartışma yaşandı.

“BEN YETKİYİ HALKTAN ALDIM, İSTEDİĞİMİ ÇIKARIRIM, İSTEDİĞİMİ ALIRIM”

Yaşanan tartışma esnasında sinirlenen Belediye Başkanı Serkan Acar’ın “elinizde bilgi belge olmadan konuşuyorsunuz. Ben yetkiyi halktan aldım, istediğimi işten çıkartırım, istediğimi alırım” sözleri üzerine Meclis Üyesi Hakan Turan da “bizde mazbatamızı bakkaldan almadık. Bizim görevimizde sizin çalışmalarınızı takip etmek” ifadesini kullandı.

CHP’li meclis üyelerinin imzasını taşıyan ve Belediye Başkanı Acar’ın yazılı yanıtlaması istenilen önergrede ise şu sorular yer aldı:

1- Başvuru tarihi itibariyle belediyeden ve belediye iştiraki olan şirketlerden kaç personelin iş akdi feshedilmiştir ve kaç personel işe alınmıştır?

2- Personel çıkarma nedenleriniz ve personel çıkarma kriterleriniz nedir?

3- Aynı soy isme mensup kaç kişi belediye bünyesindeki şirketlerde çalışmaktadır?..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

2 comments

h.oter 11 Haziran 2019 - 12:15

O halkta seni bir daha ki seçimlerde geldiğin yere postalar.!!.
İnsanların ekmeğiyle oynamak günahtır gün gelir bir kuru ekmeğe muhtaç olursun çünkü şunu unutma belediye başkan efendisi,bu dünya da ne yaşattıysan Allah’ta aynısını sana yaşatmadan canını almayacaktır.İnsallah ta öyle olur.!!

Yanıtla
Nilgün Erbaş 3 Ağustos 2019 - 08:13

Sayın Aliağa Belediye Başkanı ,hep bir ümit bekliyorum acaba Yeni Şakran ın kanalizasyon sistemi ne zaman başlıyacak bir haber bulabilirmiyim acaba meclis toplantısında konuşulduğu diye maalesef göremiyorum.Acaba kaç yer kaldı foseptik kullanan,lütfen açıklama yapın bizlere ne zaman kanalizasyon şebekesi yapılacak

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com