Ana sayfa » Güncel » KEDİSİYLE OTOBÜSE ALINMADI, ZORLA BİNDİ, SIKIYSA İNDİRİN DEDİ!

KEDİSİYLE OTOBÜSE ALINMADI, ZORLA BİNDİ, SIKIYSA İNDİRİN DEDİ!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Manisa-Muradiye Kooperatifine bağlı, Manisa-Dikili aracında son derece nahoş bir hadise yaşandı bugün.

Celal Bayar Üniversitesinde okuyan 21 yaşındaki İrem Şen elinde sepet içindeki kedisiyle birlikte 11 otobüsüne binmek istediğinde şoför ile tartışma yaşadı. İrem Şen yaşadığı olayı şöyle anlattı;

“Şoför, otobüse kediyi almak istemediğini, yolcuların rahatsız olabileceğini söyledi. Yolculara kediden rahatsız olan var mı diye sordum, hayır yok dediler.

Bunun üzerine, abi bari merdivende tutayım, bagaja koydurmam dedim. Yok, illede bagaja koyacağız diye diretti, bu seferde eşyalarımı almak istemedi. Abi, mübarek ramazanda, Allah bilir belki de oruçlusun, yaptığın şeye bak dedim.

“HAYDİ SIKIYSA İNDİRİN DEDİM”

Beni almak istemedi, Israr edip bindim arabaya, hadi sıkıysa indirin dedim. Kooperatiflerini aradım, şikayette bulundum. Bölge trafik ekibi geldi, durumu onlara da aktardım. Hayvan Hakları derneklerine de şikayet edeceğim başıma gelen bu olayı.

Aliağa’da indikten sonra babam otobüsün bağlı olduğu kooperatifin başkanını aradı, durumu ona anlattı. Başkan şoföre gereken uyarının yapılacağını söyledi.

“BU DÜNYADA SADECE İNSANLAR YAŞAMIYOR, HAYVANLARINDA HAKLARI VAR”

Bu dünyada sadece insanlar yaşamıyor, dünyayı hayvanlarla paylaşıyoruz. Hayvanlarda bazı haklara sahip. Sepeti içindeki evcil bir kediyi otobüse almayıp bu sıcakta bagaja koymak istemek ne demek. Hayvan Aliağa’ya gelene kadar bagajda kimbilir ne hale gelecek belki de ölecekti kabul etseydim, şoförün bunu bilmemesi mümkün değil.

Bu olayı size anlattım, çünkü haber yapmanızı ve bütün Türkiye’nin öğrenmesini istiyorum. Belki münferit bir olay ama hayvanlara karşı tutum genelde bundan pek farklı değil, yazıktır, günahtır. Hayvanlarında bizler kadar yaşamaya hakkı var..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com