Ana sayfa » Güncel » ETE: “EMEKLİ, 100 ŞİRKETİN ÖDEMEDİĞİ VERGİLERİ TAHSİL ETTİĞİNİZ ADRES OLDU…”

ETE: “EMEKLİ, 100 ŞİRKETİN ÖDEMEDİĞİ VERGİLERİ TAHSİL ETTİĞİNİZ ADRES OLDU…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emekli ve Emekçiler Derneği İzmir Şubesi Başkanı, Sosyal Güvenlik Müşaviri Dilek Ete sosyal medya da yaptığı paylaşımda, Devletin Aralık 2023 yılında tahsil edemediği vergi alacağının 874 Milyar lira olduğunu söyledi. “Emekli 100 şirketin ödemediği vergileri tahsil ettiğiniz adres oldu” diyen Ete’nin paylaşımı şöyle:

“Enflasyonu emekliye ve emekçiye yaşatıyorsunuz, yaşattığınız enflasyonu saklıyorsunuz.

Niçin?

Daha çok yeni!!

Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı çalışmaya göre en büyük 100 şirketin ödediği vergi ,kasaya girmeden istisna ,teşvik ve muafiyetler kapsamında geri çıkıyor. Devletin Aralık 2023 yılında tahsil edemediği vergi alacağı 874 Milyar.

Krediye erişimi kısıtlanan Vergi Mükellefi (Firmalar ) KDV ve Gelir Vergisi stopaj borçlarını tahakkuk ettirip ödemeyerek vergiyi kredi gibi kullanıyor.

Emekli sabit gelirlinin ödediği vergiler ise direkt hazine kasasına giriyor. Emekli 100 şirketin ödemediği vergileri tahsil ettiğiniz adres oldu.
Emekliye verdiğiniz maaş yetmediğinde kullandığı Kredi kartı ve KMH gibi ürünlerden bankaların elde ettiği faiz üzerinden de %30 vergi alıyorsunuz. Yani daha emeklinin cebine girmeden bankaya bir önceki aydan borçlanan emeklinin maaşından kesiyorsunuz. .

Eğer elinde para kalırsa onu da markette harcadığında yine KDV alarak emekliyi tüketiyorsunuz. Yük olarak gördüğünüz emekli , aslında gelir kaynağınız!!…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com