Ana sayfa » Yerel » BAŞKAN TOPTAN’DAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI…

BAŞKAN TOPTAN’DAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Hasan Toptan 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Toptan’ın mesajı şöyle:

“Alın teri dökerek bu ülkenin tüm değerlerini ve tüm güzelliklerini üretenler;

İşçiler, memurlar, emekliler, işsizler, kadınlar, gençler, küçük esnaf ve emeğin en yüce değer olduğuna inananlar;

İnsanca bir yaşam ve güzel bir gelecek isteyenler, eşitlikten ve adaletten yana olanlar;

1 Mayıs İşçi Bayramı, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun! Sadece ülkemizde değil dünyadaki tüm emekçiler gibi bugün, sömürü ve zulme karşı sesimizi burada, bir işçi kenti olan Aliağa’da yükseltiyoruz.

Bugün burada, sömürünün, açlığın, yoksulluğun ve baskının olmadığı insanca bir dünya özlemiyle bir araya geldik. İşyerlerinde insan onuruna yakışır çalışma koşullarını savunmak için buradayız.

150 yıldır 8 saatlik işgünü talebiyle başlayan mücadele, emeğin yeni haklar elde etmesi ve sorunlarımızın çözümü için hiç durmadan sürüyor. 1 Mayıslar, bize bu mücadelenin mirasıdır.

1 Mayıs’ı emekçilere verdikleri mücadeleyle armağan eden, dünyada ve Türkiye’de bizlere bugün bu mirası canları pahasına bırakan tüm işçi kardeşlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz!

Emekçiler, emek dostları,

Ekonomide yaşanan sıkıntıların faturası bizlere çıkarılıyor.

Geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Emeğin ekonomik büyümeden aldığı pay giderek azalıyor. Asgari ücret, açlık sınırı ile başa baş durumda. Ortalama ücretler ise 54 bin TL’yi geçen yoksulluk sınırının yanına bile yaklaşamıyor.

Bu yıl asgari ücrete, emekli aylıklarına ve diğer ücretlere yapılan artışlar, daha yılın ortasına gelmeden erimiştir.

Emekçilerin temel tüketim kalemlerine zam üstüne zam gelmekte, gıdadan enerjiye işçinin masraf ve faturaları şişmektedir. Enflasyondaki hızlı artış sürmektedir.

İşçiler, emekçiler için artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Kamu ve özel ayrımı yapılmadan, tüm ücret ve aylıklarda düzeltme yapılması şarttır.

İşçi hakkını aramasın, sendikalı olmasın istiyorlar!

Bugün 1 Mayıs’ta en temel hakkımıza sahip çıktığımızı bir kez daha haykırıyoruz… Sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engeller kaldırılsın. Örgütlenmeye karşı olan işçi düşmanı işverenlere karşı işçinin sendikal güvenceleri arttırılsın.

Sendikal haklarımızı kullanmak, insanca yaşamak, alınterimizle ürettiğimiz değerlerden adil pay almak istiyoruz!

Grev, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkımızı sınırsız kullanmak istiyoruz. Dengeli ve yeterli bir ücret, genişletilmiş sosyal haklar talep ediyoruz.

Yaşasın birlik ve mücadele!

Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın sınıf dayanışması!…

Hasan Toptan- Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com