Ana sayfa » Güncel » BAŞKAN AKYÜZ: “1 MAYIS’TA İŞİMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ALANLARDAYIZ. YAŞASIN 1 MAYIS!…”

BAŞKAN AKYÜZ: “1 MAYIS’TA İŞİMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ALANLARDAYIZ. YAŞASIN 1 MAYIS!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Akyüz’ün mesajı şöyle:

“1 Mayıs, dünyada ve ülkemizde işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. İnsanca yaşamak ve daha güzel bir gelecek için çalışan, evine ekmek götürmek için alın teri döken milyonlarca emekçinin bayramıdır.

İşçisi memuru, kadını erkeği, genci emeklisi ile tüm emekçilerin birlikte taleplerini ve sınıf dayanışmasını yükselttiği gündür.

1 Mayıs’ta bize bu onurlu mücadele mirasını nice bedeller ödeyerek bırakmış olan tüm işçi kardeşlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Bugün sermayenin çıkarlarını sağlamak ve kârlılığını arttırmak için uygulanan politikalar nedeniyle işçi sınıfının kazanılmış en temel hakları tehdit altındadır. Ülkemizde çalışanların yaşam ve çalışma koşulları zorlaşmakta, eşitsizlik ve yoksulluk derinleşmektedir.

Son yıllarda hızla artan enflasyon nedeniyle emekçilerin reel ücretleri gerilemiş, alım gücü azalmıştır. Sosyal devlet ilkesi doğrultusunda, özel sektör ve kamu işyerleri ayrımı yapılmaksızın tüm işçilerin alım gücünü destekleyecek ve ücretlerini arttıracak önlemlerin alınması şarttır. Emekli aylıklarının ise sefalet düzeyinden derhal kurtarılması gerekmektedir.

Ancak enflasyon ile mücadele gerekçesiyle “kemer sıkma programı” adı altında tam aksi yönde hareket edilmekte, tasarruf hedefiyle ücret ve harcamaları baskılamayı amaçlayan uygulamalara imza atılmaktadır. Asgari ücretin yılda bir kez arttırılacağı ve emeklilere refah artışı yapılmayacağı yönündeki açıklamalar söz konusu politikaların bir parçasını oluşturmaktadır. Bu politikalara karşı 1 Mayıs’ta tavrımız nettir: İşçi sınıfı daha fazla fedakârlık yapmayacak ve ekonomik sıkıntıların faturasını ödemeyecektir!

Adaletsiz vergi sistemi nedeniyle ücretliler, her geçen gün daha fazla vergi ödemektedir. Enflasyon oranında dahi arttırılmayan gelir vergisi dilimleri, kaşıkla verip kepçeyle geri alma mekanizmasına dönüşmüştür. 1 Mayıs’ta işçiler, “bordro mahkûmu” olmayı reddedecekler, işverene verilecek teşvik ve kolaylıkların yükünün işçiye yıkılmasına karşı çıkacaklardır. Vergi sistemi “Az kazanandan az, çok kazanandan çok” ilkesiyle derhal adil hale getirilmelidir.

Her yıl, iş cinayetlerinde binlerce işçi kardeşimiz hayatını yitirmektedir. Canımız, sermayenin kasasından, işletmelerin kârından daha değerlidir.

1 Mayıs’ta ekonomik sıkıntıların işçi sınıfına fatura edilmek istenmesine, vergide adaletsizliğe, kıdem tazminatı hakkımızın fon hesabına devredilmesi girişimlerine karşı sesimizi yükselteceğiz. Bu konu, işçi sınıfının ve sendikaların kırmızı çizgisidir.

1 Mayıs’ta geçici, güvencesiz, sendikasız, esnek ve düşük ücretli çalışmaya, iş cinayetlerinin artmasına karşı çıkacağız.

Emekçileri işsiz bırakan ve yoksullaştıran sermaye yanlısı talan politikalarına dur diyeceğiz.

Grev, örgütlenme ve toplu sözleşme gibi sendikal haklarımızı özgürce kullanmak istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal haklar talep ediyoruz.

Petrol-İş, 1 Mayıs’ta ülkemizin dört bir yanında kitlesel bir şekilde alanlarda olacak, emeğin taleplerini dile getirecektir.

Tüm emekçilerin ve üyelerimizin, birlik, dayanışma ve mücadele gününü kutluyoruz.

Yaşasın sınıf dayanışması, yaşasın 1 Mayıs!…

Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu adına:
Genel Başkan-Süleyman Akyüz

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com