Ana sayfa » Siyaset » AKP’DEN EMEKLİ’YE ZAM YERİNE: “ÖZEL İNDİRİM” VAADİ…

AKP’DEN EMEKLİ’YE ZAM YERİNE: “ÖZEL İNDİRİM” VAADİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağını açıklamıştı. Artan enflasyon ve ekonomik kriz karşısında asgari ücretten de düşük olan emekli maaşlarına zam yapılmasını bekleyen emekli vatandaşlara zam yerine özel indirim şoku yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Kırşehir’de gerçekleştirdiği konuşmada, emeklilere özel indirim ve kampanyalar düzenleyeceklerini açıkladı.

SGK olarak, diğer bankalarla da kamu bankalarının miktarları asgari olacak şekilde promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmaların devam ettiğini belirten Işıkhan, Emeklilerin yaşam kalitesini artıracaklarını belirterek, “Fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz. PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Hava Yolları’nda, TCDD’de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Marketlerde ve giyim mağazalarında da emekliler için indirim yapacaklarını belirten Işıkhan, “Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye’yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı…

Yeniçağ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com