Ana sayfa » Güncel » EMEKLİ MAAŞ ARTIŞINDA DÜĞÜM YARIN ÇÖZÜLÜYOR, HER TÜRLÜ SÜRPRİZE AÇIK OLMAK GEREKİYOR!…

EMEKLİ MAAŞ ARTIŞINDA DÜĞÜM YARIN ÇÖZÜLÜYOR, HER TÜRLÜ SÜRPRİZE AÇIK OLMAK GEREKİYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Temmuz ayında yapılan emekli maaşı zammının yalnızca kök ücretlere uygulanması, milyonlarca vatandaşın aylığında fiili olarak hiçbir artış yaşanmamasına neden oldu.

Hali hazırda 7 bin 500 lira olarak ödenen taban aylık, kök maaşlara getirilen zammın ardından yine aynı seviyede kalırken, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında günden güne eriyen bu ücretlerle geçinmek imkansız hale gelmiş durumda.

DÜĞÜM YARIN ÇÖZÜLÜYOR…

Kabinenin salı günü saat 15.00’te toplanması bekleniyor. Bu görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının, emekli aylıklarında yapılacak iyileştirmeye ilişkin hazırladıkları çalışma değerlendirilecek.

Halk TV yazarı Olcay Aydilek, konuyla ilgili olarak Ankara kulislerinde konuşulan senaryoları aktardı:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaynakları, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına, yüzde 37.57 olan mevcut zamma, 4-5 puanlık ek zam yapılmasının gündemde olduğuna dikkat çekiyor.

En düşük emekli aylığı da 7 bin 500 liradan 10 bin-10 bin 500 liraya yükselecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ek zam konusunda çok farklı bir pozisyonda duruyor. Bakanlık, bütçe olanaklarına işaret ederek, 4-5 puan da olsa bütçe üzerinde oluşturacağı yükü öne sürerek, ek zamma mesafeli duruyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, en düşük emekli aylığının ise 7 bin 500 liradan 10 bin 500 lira düzeyine çıkarılabileceğini belirtiyor.

İki farklı bakış… İki farklı değerlendirme… Bu nedenle emekliye ek zamda her türlü sürprize açık olmak gerekiyor.

KABİNEDE SON ŞEKLİ VERİLECEK…

Kabinede, emekliye ek zam konusu, 2024 yılı ekonomik koşulları da dikkate alınarak konuşulacak ve düzenlemeye son şekli verilecek. Düzenleme, ardından Meclis’e sunulacak.

İyileştirmeye ilişkin kanun teklifinin Meclis’teki yasalaşma süreci nedeniyle emeklilerin büyük bölümü ocak aylıklarını almış olacak. İşçi ve esnaf emeklisine, bu durumda ocak ayında yüzde 37.57 oranında zamlı aylık ödenecek…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com