Ana sayfa » Siyaset » AKP’Lİ GÜLER’DEN EMEKLİ MAAŞLARINA “EK ZAM” AÇIKLAMASI…

AKP’Lİ GÜLER’DEN EMEKLİ MAAŞLARINA “EK ZAM” AÇIKLAMASI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşları ile ilgili TBMM’de açıklamalarda bulundu.

Enflasyon rakamlarının netleşmesiyle memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü ise ek zamma çevrildi.

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yapılacak zam konusunun bu teklife eklenip eklenmeyeceğine yönelik bir soruya Abdullah Güler, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışmalarını devam ettiriyor” yanıtını verdi.

Güler, şöyle devam etti: “Etki analizleri ve bütçe imkanlarını değerlendirmek suretiyle ortaya bir rakam çıktığı takdirde ki; önümüzdeki günlerde bir kabine toplantısı söz konusu olacak; burada netleştiğinde komisyon safahatında veya genel kurul safahatıyla beraber bu kanun metnine eklenmesi hususunu değerlendireceğiz.”

Oransal artışların, bütçe imkanlarının ve etki analizlerinin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Güler, “Sürdürülebilirliktir önemli olan. Bunu sağladıktan sonra bunların hepsi masada değerlendiriliyordur. Ortaya çıkan net bir durum olmadığı için buradan herhangi bir şey söyleme imkanım yok” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com