Ana sayfa » Güncel » İŞTE SANAYİ’YE YOLU EN AZ DÜŞEN OTOMOBİL MARKALARI…

İŞTE SANAYİ’YE YOLU EN AZ DÜŞEN OTOMOBİL MARKALARI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de sürekli kur ve vergi oranları artması vatandaşları otomobil satın alımında iki defa düşünmesine sebep oluyor. Otomobil fiyatları arttıkça, arıza durumunda sanayiye ödediğimiz miktarda bir o kadar artıyor. Bu gibi sebepler vatandaşları araç alımında arıza konusunda dikkatli olmalarına neden oluyor.

İşte ShiftDelete’nin ABD merkezli CarMD araştırma şirketinden aktardığı en az arıza veren otomobil listesi:

1-) Mazda

Listenin genelinde olduğu gibi, tepede de bir Japon markası yer alıyor. Sadece Japonya’nın değil aynı zamanda otomobil pazarının da en büyük markaları arasında olan Mazda, CarMD tarafından hazırlanan listede ilk sırada yer aldı.

Mazda geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarından çekilmiş olsa da, markanın yedek parça ve servis hizmeti 10 yıl daha devam edeceği açıklandı.

2-) Toyota

Listenin ikinci sırasında da yine bir Japon markası var. Türk sanayisinde “trigeri kayış değil zincir” şeklinde tanınan marka, motor ve şanzıman konusundaki dayanıklılığı ile biliniyor. Toyota, otomatik şanzımanlarındaki vites aralıkları gibi nedenlerle spor kullanımda kullanıcılarını tam olarak memnun etmese dahi sağlamlık noktasında övgüleri hak ediyor.

3-) Acura

Listemize yine bir Japon markasıyla devam ediyoruz. Türkiye’de az bilinen bir Japon markası olan Acura 1986 yılından beri ABD, Kanada ve Hong Kong pazarına sunduğu lüks otomobiller ile tanınıyor.

Bir nevi Lexus rakibi de denilebilir. Acura diğer markalar kadar popüler değil belki ama en az bozulan otomobiller listesinin 3. sırasında yer aldı.

4-) Hyundai

Japonların arasında kendine yer bulan Koreli üretici Hyundai en sağlam otomobiller listesinde kendine 4. sırada yer buldu. Türkiye’de de belirli bir popüleriteye ulaşan Hyundai satış rakamları konusunda da Nisan 2023 listesinde iyi bir sıraya sahip. Geçtiğimiz dönemlerde şanzımanlarıyla ilgili yaşanan problemin ardından marka duruma el attı ve tekrardan en az bozulan otomobiller listesinde kendine yer buldu.

5-) Honda

Türkiye’de modifiye araç denilince ilk akla gelen marka ile devam ediyoruz. Yine bir Japon otomobil üreticisi olan Honda’da listede 5. sırada yer alıyor.

Türkiye’nin en popüler olan otomobil markalarından olan Honda, trafikte sıkça gördüğümüz otomobillerden…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com