Ana sayfa » Güncel » AFAD’DAN SİVAS İÇİN DEPREM UYARISI!…

AFAD’DAN SİVAS İÇİN DEPREM UYARISI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, sempozyuma katılmak üzere geldiği Sivas’ta açıklamalarda bulundu.

Tatar, depremin ardından yaraların sarılması noktasında başlatılan çalışmaların her alanda aralıksız devam ettiğini söyledi ve depremin etkilerinin en aza indirilmesi için riskli yapıların dönüştürülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Tatar, depreme karşı şehirlerin mutlaka dirençli hale getirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, “Bir deprem olduğunda, bir afet karşımıza çıktığında binalarımızın yıkılmaması gerekiyor çünkü binalar yıkıldığında ne yazık ki vatandaşlarımızı da kaybediyoruz” dedi.

Ülkenin her yerinde riskli yapıların belirlenmesi gerektiğini ifade eden Tatar, “Riskli yapıları muhakkak belli bir plan dahilinde dönüştürmemiz son derece büyük önem taşıyor. Bu anlamda devletimiz ilk aşamada İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyasıyla bu projeyi başlattı.

Bu, ilerleyen dönemlerde yüksek deprem riski altındaki diğer illerimizde yaygınlaştırılarak sürecektir. Vatandaşlarımızın buna muhakkak büyük bir heyecanla katılmaları, bu işin önemini kavramaları son derece önemli.” diye konuştu.

Tatar, diğer önemli konunun ise vatandaşların afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranış değişikliğine gitmesi olduğunu, bu kapsamda AFAD koordinasyonunda deprem tatbikatlarının süreceğini aktardı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com