Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Elon Musk’ın Beyne Çip Takma Projesi Neuralink’e İnsan Testleri İçin Onay…

Elon Musk’ın Beyne Çip Takma Projesi Neuralink’e İnsan Testleri İçin Onay…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milyarder iş insanı Elon Musk’ın yıllardır üzerinde çalıştığı projelerden bir tanesi “Neuralink”. En basit anlatımı ile bir insanın beynine çip yerleştirmeyi içeren bu proje, insan hayatını bambaşka bir noktaya taşımayı amaçlıyor. Neuralink ile ilgili gelen son haberler ise ekibin insanlı çalışmalar için onay aldığını gözler önüne seriyor.

Neuralink ekibi tarafından yapılan resmi açıklamada, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) insanlı testler için onay verdiği belirtildi. Oysa ki birkaç ay önce Reuters tarafından ortaya atılan bir iddia, FDA’nın geçtiğimiz yıl Neuralink’in insanlı testlerine onay vermediğini ortaya koydu. Kararın nasıl ve neden değiştiği bilinmiyor.

FDA’dan resmi açıklama gelmese de Neuralink ekibi mutlu!…

Neuralink, konuyla ilgili açıklamalarını Twitter üzerinden gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, FDA ile çok ciddi seviyede iş birliği yapıldığı belirtildi. Ekip, önümüzdeki süreçte insanlı testler için başvuruları açacağını da söyledi.

Neuralink’in Twitter’daki açıklaması:

İnsanlı klinik çalışmalarımızı başlatmak için FDA’nın onayını aldığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz! Bu, Neuralink ekibinin FDA ile yakın iş birliği içinde yaptığı inanılmaz çalışmanın sonucudur. Bir gün teknolojimizin birçok insana yardım etmesini sağlayacak önemli bir ilk adımı temsil eder. Klinik araştırmamız için başvurular henüz açık değil. Yakında bununla ilgili daha fazla bilgi duyuracağız!.

Neuralink, insan beynine çip yerleştirip ne yapacak?…

Bir insanın beynine çip yerleştirmek, teknik olarak o insana her şeyi yaptırabileceğiniz, yani programlayabileceğiniz anlamına gelir. Neuralink’in amacı ise üretilen çiplerle görme veya hareket yeteneklerini kaybetmiş olan bireylerin, yeniden sağlıklı bir yaşama kavuşmasını sağlamak. Tabi bunu sağlamak o kadar da kolay bir şey değil. Neuralink, yıllar boyunca hayvanlar üzerinde testler yaptı ancak iş insana gelince neler yaşanacağı belli değil.

Elon Musk’ın korkunç planlarını merak ediyorsanız:

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com