Ana sayfa » Yerel » BAŞKAN ACAR: “ALİAĞA’DA 4 BİNİN ÜZERİNDE DEPREMZEDE GEÇİCİ İKAMETLERİNDE KONUK EDİLİYOR…”

BAŞKAN ACAR: “ALİAĞA’DA 4 BİNİN ÜZERİNDE DEPREMZEDE GEÇİCİ İKAMETLERİNDE KONUK EDİLİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aktif fay hatları üzerinde bulunması nedeniyle sık sık depremle sarsılan ülkemizde 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi hatırlanabileceği gibi.

İlk depremden yaklaşık 9 saat sonra bu kez Malatya merkezli 7.6’lık bir sarsıntı meydana geldi. İlk depremde yıkılmayan ancak zorlukla ayakta durabilen binlerce binayı bu ikinci deprem yıktı.

Resmi makamlara göre 49 bin civarında yurttaşımız yaşamını yitirdi, enkaz altında kalıp çıkarılamadıkları için ölenlerin sayısını ise hiç kimse bilmiyor. Ancak Koordinatör Vali, açıklanan rakamların 4-5 ile çarpılması gerektiği şeklinde bir açıklama da bulunmuştu. Bu da gerçek rakamların ne kadar korkunç olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyordu.

Depremlerin ardından neredeyse her 2-3 dakika da bir yaşanan artçı depremler bölge insanlarının zaten bozuk olan psikolojik durumlarını iyice bozarak doğduklarından beri bu topraklarda yaşayan insanların değişik illere göç etmesine neden oldu.

GENÇLİK MERKEZİ, AFET KOORDİNASYON MERKEZİ HALİNE GETİRİLDİ, TÜM YARDIMLAR TEK ELDEN GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

İşte bu İllerden biri İzmir ve İzmir’in kuzey aksında bulunan İlçesi Aliağa. Aliağa depremden sonraki günlerde gelecek göçe yönelik çok süratli bir şekilde hazırlık yaparak Belediye’ye ait Gençlik Merkezini, Afet Koordinasyon Merkezi haline getirdi. Aliağa Kaymakamlığı ve Aliağa Belediyesinin koordinatörlüğünde Aliağa ve çevresinden adeta yağan yardımlar, kamyon, tır ve trenlerle deprem bölgesine gönderildi.

Bu arada bölgeyi terk eden depremzedeler için barınma dahil her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hummalı bir çalışma başlatıldı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ve oluşturulan ekiplerin sorumluları neredeyse her gün toplantılar yaparak gelen göç dalgasını karşılamak ve bölgeye giden yardımların sağlıklı bir şekilde yerine ulaşabilmesi için hummalı bir faaliyet içinde oldular.

BAŞKAN ACAR: “BÖLGE’DEN GELEN DEPREMZEDE SAYISI 4 BİNİN ÜZERİNDE, ŞU AN İTİBARİYLE HİÇ BİR SORUNLARI YOK…”

Başkan Acar, sorumuz üzerine Aliağa’ya gelen 4 bin depremzedenin tüm sorunlarıyla ilgilenip çözümlerinin sağlandığı son günlerde göç dalgasının yavaşladığını Aliağa’da bulunan bazı depremzedelerin Aliağa’ya yerleşme niyetinde olduklarının gözlemlendiği ifadesinde bulundu.

BÜTÜN SİYASİ PARTİLER, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE ALİAĞA’LI VATANDAŞLAR YARDIM İÇİN ADETA ÇIRPINDILAR…

A-dan Z-‘ye bütün Aliağa Halkı depremzedelere yardım için adeta çırpındı. Onlarca kamyon, gıda, giysi ve ihtiyaç maddesi bölgeye sevk edilirken CHP, AK Parti, İyi Parti başta olmak üzeri tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütleri çorbada bizimde tuzumuz olsun diyerek kah yardım gönderdiler kah ekipler kurarak deprem bölgesine gidip, depremzede halka yardım elini uzattılar.

ALİAĞA, AFETE KARŞI EL-ELE VERDİ, ADETA KENETLENİP TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI HALİNE GELDİ..

Sonuç olarak bugün itibariyle Aliağa’da başta da ifade edildiği gibi 4 binin biraz üzerinde depremzede geçici ikametlerinde, yaşadıkları büyük kaos ve üzüntüleri unutmaya ve kaybettikleri yakınlarının hatıralarıyla avunmaya çalışıyor. Aliağa halkı ise, bölge ve ülkesine karşı olağanüstü duyarlılığıyla dikkatleri üzerine çekmeye ve haklı övgüler almaya devam ediyor…

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com