Ana sayfa » Güncel » “KUŞ KAYASI DAĞI” YANIYOR, PROF ERCAN: “DEPREM DE ÇIKAN ENERJİ, YANARDAĞI OLUŞTURDU” DİYOR…

“KUŞ KAYASI DAĞI” YANIYOR, PROF ERCAN: “DEPREM DE ÇIKAN ENERJİ, YANARDAĞI OLUŞTURDU” DİYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki Büyükkızılcık köyünde deprem sonrası korkutan bir olay yaşanıyor. Köylülerin ‘Kuş Kayası’ dediği dağ, adeta yanardağ gibi yanıyor. Yaşananları sosyal medya hesabından paylaşan bir vatandaş, bölge halkının endişe büyük bir endişe duyduğu ifadesinde bulundu.

Konunun araştırılmasını isteyen vatandaş, bulunduğu yerin Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi Büyükkızılcık köyü olduğunu anlatarak, “Kuş Kayası dediğimiz dağ, yanardağ gibi yanıyor. Bunu uzmanlara, yetkililere ulaştırır mısınız? Korkuyor halk ne olduğunu bilmiyor. Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu normal dağ. Önce şu alttaki siyah yerden bir petrol gibi, lav mı petrol mü çok değişik şeyler oluyor burada” diye belirtti.

Bu arada Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “M7,9’luk depremde çıkan güre (enerji) 1 megaton (1 milyon ton) TNT’ye eşdeğer (500 atom bombası) olması nedeniyle 41 km derinde taşbulamacını (mağmayı) devindirip Kahramanmaraş’ta oluşturduğu kırıktan 2000 C’de kızgın, akışkan karataş (bazalt) püskürterek yanardağ oluşturmuştur.” diye belirtti…

https://www.mynet.com/depremden-sonra-yanmaya-baslayan-dag-korkuttu-8189615-myvideo

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com